Ziarul Unirea

PNL a devenit cel mai important partid politic din Alba Iulia

Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatul unui sondaj de opinie realizat telefonic în Alba Iulia de Agenţia de Rating Politic Bucureşti în perioada 7-10 februarie pe un eşantion de 950 de subiecţi, cu o marjă de eroare de 3,2%. Roman a apreciat că, potrivit acestui sondaj, PNL a devenit cel mai important partid în Alba Iulia, primul în preferinţele albaiulienilor cu 32%. Alianţa de Centru Dreapta (ACD) conduce chiar detaşat cu 34%. PDL are 30-31%, PP 8%, PRM 1,6%, PNŢCD 1,5% şi, în cazul în care ar candida separat, PSD ar obţine 18-20% din sufragiile electoratului. „Au fost mai multe variante de întrebări: cu alianţe şi fără alianţe, de unde şi variaţiile mici la partide – voturile migrează în funcţie de listă” a precizat Roman.
Conform sondajului, PNL este partidul favorit al oamenilor dinamici, activi, care au răspunderea unei familii şi care se ambiţionează să-şi construiască un viitor aici în Alba Iulia, nu altundeva.
Alianţa PNL-PSD va avea majoritatea în următorul Consiliu local cu peste 54% din voturi, coagulând toate voturile împotriva actualei conduceri a oraşului şi a ţării.
Potrivit sondajului comandat de liberali, USL va da următorul primar al Alba Iuliei cu peste 58% din intenţiile de vot afirmate. La întrebarea „aţi vota un candidat al Alianţei PSD-PNL”, dintre cei care merg la vot, 58% au spus că ar vota un asemenea candidat. „Şi deja avem cel puţin un candidat, care potrivit sondajului, îl învinge pe actualul primar. Un candidat al Alianţei ar lua voturi de la toată lumea”, a spus Roman. Liberalii spun că acest candidat este Călin Potor, actual deputat liberal de Alba.
lAlianţa câştigă la Alba Iulia majoritatea consilierilor judeţeni şi preşedinţia CJ
USL va câştiga la Alba Iulia şi cei mai mulţi consilieri judeţeni cu peste 51 % din voturi. În acelaşi timp, acelaşi scor este obţinut de cel puţin doi lideri judeţeni ai PNL, care au o cotă de încredere ridicată, între 40 şi 50 %. PNL are mai mulţi lideri recunoscuţi la nivel de public în Alba Iulia, cu notorietate între 50-90%: Călin Potor, Angelica Mocan, Simone Albani, Florin Roman. În aceeaşi plajă de interes se plasează şi liderii judeţeni Teodor Atanasiu şi Simion Creţu.
Potrivit sondajului, PNL are o recunoaştere pozitivă şi pentru câţiva dintre liderii locali: Diana Ciobotea, Gabi Pleşa, Rareş Buglea, Monica Dumitrescu, Emil Popescu sau Cornel Berindei.
Şi tematica cu care liberalii din Alba au ieşit public este susţinută de albaiulieni: *66% din albaiulieni nu susţin o taxă pe spaţiile turistice pentru locuitorii oraşului *85% spun că în Alba Iulia nu sunt locuri de muncă bine plătite *75% se opun desfiinţării şi comasării de spitale *50% susţin că primarul Hava nu mai este în contact cu oamenii din oraş, că nu ştie cât de prost trăiesc aceştia *50% reproşează conducerii judeţului că nu se ocupă să aducă investiţii.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

yahoo 12 februarie 2011 at 10:34

La întrebarea “aţi vota un candidat al Alianţei PSD-PNL”, dintre cei care merg la vot, 58% au spus că ar vota un asemenea candidat. “Şi deja avem cel puţin un candidat, care potrivit sondajului, îl învinge pe actualul primar. Un candidat al Alianţei ar lua voturi de la toată lumea”, a spus Roman. Liberalii spun că acest candidat este Călin Potor, actual deputat liberal de Alba.
Din acest paragraf constat reiese ca nu a fost vehiculat nici un nume de candidat dar ati tras concluzia ca toata lumea il voteaza pe Potor. Beton logica. mai constat ca de cand a trecut la pnl Potor a devenit imaculat, om de mare caracter, nu mai este tradator si nici parazit pus in toate functile de partid si de Hava. Totusi chiar credeti aceste sondaje? A mai fost unul Geoana care a fost presedinte in sondaje si a si crezut saracul. Sigur si Potor o sa fie primar pentru o seara conform sondajelor. Succes.

vigilante 12 februarie 2011 at 11:01

Potor?! A demonstrat ce poate..a se vedea scandalul SMS urilor trimise de un ziarist parlamentarilor pt a-i testa. In mesajul capcana le spunea acestora ca e un investitor strain si ca ar dori sa inceapa o afacere. Un sfert din parlamentari au trimis mesaje cum ca ar dori sa se intalneasca cu presupusul investitor. Mai precis 118 parlamentari printre care si Potor al nostru care raspunde: :Astazi am plecat in Austria la ski. Cu placere ne putem intalni dupa 6 februare”. Deci ar fi de acord cu toate ca legea interzice demnitarilor sa detina functii executive in societati comerciale. Pe de alta parte acelasi ziarist trimite un SMS capcana ca din partea unui cetatean care ar dori sa fie primit in audienta pt expunearea unei probleme. Rezultatul? 40% din alesii nostri nici nu au catadicsit sa raspunda dovada clara cam cat de mult sunt interesati ei de problemele celor care i-au ales si trimis in Parlament. Daca s-ar putea afaceri, castiguri de oriunde ar fi altceva.. Asta e clasa politica romaneasca

costelus2011 12 februarie 2011 at 14:54

draga atanasiule daca scoti la inaintare pe calin potor si pe angelica mocan se va alege praful de banii lui simone albani de gargara lui florin roman si de locurile din administatia locala sper ca potor nu a venit la lberali cu……….*sa traiti bine*va saluta un bun sustinator.

.:. 13 februarie 2011 at 9:22

mai florine ,ce micuti sunteti, cu okii inca nedeschisi.tine minte ce-ti spun, voi veti castiga functia de PRIMAR,ei vor castiga butoanele.
daca nu esti sef la butoane nu ai nimic.tu crezi ca grupul de interese, renunta asa usor la ciolan ? te inseli,astea sunt miscari telurice,de cele tehtonice…. o sa auzi dupa ce va iesi potor primar.
dorinta voastra dea castiga o batalie e mare ,o veti castiga ,dar veti pierde razboiul.
tot ei vor imparti casul.

Comentariile sunt oprite