Rămâi conectat

Ştirea zilei

PNL a devenit cel mai important partid politic din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatul unui sondaj de opinie realizat telefonic în Alba Iulia de Agenţia de Rating Politic Bucureşti în perioada 7-10 februarie pe un eşantion de 950 de subiecţi, cu o marjă de eroare de 3,2%. Roman a apreciat că, potrivit acestui sondaj, PNL a devenit cel mai important partid în Alba Iulia, primul în preferinţele albaiulienilor cu 32%. Alianţa de Centru Dreapta (ACD) conduce chiar detaşat cu 34%. PDL are 30-31%, PP 8%, PRM 1,6%, PNŢCD 1,5% şi, în cazul în care ar candida separat, PSD ar obţine 18-20% din sufragiile electoratului. „Au fost mai multe variante de întrebări: cu alianţe şi fără alianţe, de unde şi variaţiile mici la partide – voturile migrează în funcţie de listă” a precizat Roman.
Conform sondajului, PNL este partidul favorit al oamenilor dinamici, activi, care au răspunderea unei familii şi care se ambiţionează să-şi construiască un viitor aici în Alba Iulia, nu altundeva.
Alianţa PNL-PSD va avea majoritatea în următorul Consiliu local cu peste 54% din voturi, coagulând toate voturile împotriva actualei conduceri a oraşului şi a ţării.
Potrivit sondajului comandat de liberali, USL va da următorul primar al Alba Iuliei cu peste 58% din intenţiile de vot afirmate. La întrebarea „aţi vota un candidat al Alianţei PSD-PNL”, dintre cei care merg la vot, 58% au spus că ar vota un asemenea candidat. „Şi deja avem cel puţin un candidat, care potrivit sondajului, îl învinge pe actualul primar. Un candidat al Alianţei ar lua voturi de la toată lumea”, a spus Roman. Liberalii spun că acest candidat este Călin Potor, actual deputat liberal de Alba.
lAlianţa câştigă la Alba Iulia majoritatea consilierilor judeţeni şi preşedinţia CJ
USL va câştiga la Alba Iulia şi cei mai mulţi consilieri judeţeni cu peste 51 % din voturi. În acelaşi timp, acelaşi scor este obţinut de cel puţin doi lideri judeţeni ai PNL, care au o cotă de încredere ridicată, între 40 şi 50 %. PNL are mai mulţi lideri recunoscuţi la nivel de public în Alba Iulia, cu notorietate între 50-90%: Călin Potor, Angelica Mocan, Simone Albani, Florin Roman. În aceeaşi plajă de interes se plasează şi liderii judeţeni Teodor Atanasiu şi Simion Creţu.
Potrivit sondajului, PNL are o recunoaştere pozitivă şi pentru câţiva dintre liderii locali: Diana Ciobotea, Gabi Pleşa, Rareş Buglea, Monica Dumitrescu, Emil Popescu sau Cornel Berindei.
Şi tematica cu care liberalii din Alba au ieşit public este susţinută de albaiulieni: *66% din albaiulieni nu susţin o taxă pe spaţiile turistice pentru locuitorii oraşului *85% spun că în Alba Iulia nu sunt locuri de muncă bine plătite *75% se opun desfiinţării şi comasării de spitale *50% susţin că primarul Hava nu mai este în contact cu oamenii din oraş, că nu ştie cât de prost trăiesc aceştia *50% reproşează conducerii judeţului că nu se ocupă să aducă investiţii.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Echipamente IT pentru școala generală din Noșlac și alte două grădinițe din comună: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipamente IT pentru școala generală din Noșlac și alte două grădinițe din comună: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Noșlac a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Furnizarea echipamentelor IT necesare pentru implementarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Noșlac”. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea