Rămâi conectat

Actualitate

Platforma pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională și este condusă de Raed Arafat

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională. Marţi, la sediul MAI, a avut loc prima şedinţă, condusă de secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit MAI, scopul platformei este acela de a reduce daunele şi numărul oamenilor afectaţi de dezastre.

„Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre este un organism consultativ din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în gestionarea diferitelor tipuri de risc dar şi organizaţii nonguvernamentale, instituţii culturale, ştiinţifice, sindicale şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile. Scopul Platformei este acela de a reduce mortalitatea şi numărul persoanelor afectate de dezastre, reducerea pierderilor economice şi daunelor asupra infrastructurii critice”, au precizat reprezentanţii MAI, potrivit unui comunicat de presă.

Un alt obiectiv al acestui grup de lucru este creşterea accesului populaţiei la sisteme de avertizare timpurie în cazul producerii unor dezastre. De exemplu, după furtuna puternică din Timişoara, din luna septembrie, în urma căreia au murit patru oameni, s-a stabilit, în cadrul unei mase rotunde, că cetăţenii au nevoie de sisteme de alerte înainte de producerea unui astfel de eveniment natural.

„Prin operaţionalizarea Platformei se asigură îndeplinirea obligaţiilor asumate de România, la Conferinţa Mondială pentru Reducerea Dezastrelor din Japonia, ca Parte semnatară a Declaraţiei de la Hyogo şi alinierea la bunele practici ale celor 83 de state care au constituite platforme naţionale”, mai arată sursa citată.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea