Rămâi conectat

Curier Județean

Platforma online unde poți reclama problemele din școlile din județul Alba și întreaga țară. Aproape 200 de sesizări trimise în primele zile după lansare

Publicat

în

Platforma online unde poți reclama problemele din școlile din județul Alba și întreaga țară. Aproape 200 de sesizări trimise în primele zile după lansare

O platformă online unde oricine poate semnala problemele școlilor din România a fost lansată în luna octombrie. Lipsa conexiunii la internet, a toaletelor și a laboratoarelor sunt doar câteva dintre problemele semnalate pe platforma HartaEdu.ro

Cum funcționează

Electrica Furnizare Discount

Organizația Narada verifică alerta, anunță apoi comunitatea locală, pentru a se implica în găsirea soluțiilor.

Până acum au fost indexate pe hartă 18.000 de instituții publice de învățământ și 191 de alerte. Pentru 19 dintre acestea au fost găsite soluții.

Problemele semnalate pe platformă

Peste 500.000 de elevi din România nu au acces la bibliotecă;

  • 230.000 dintre copii merg la toaletă în curtea școlii;
  • Aproape un milion fac orele fără un laborator de ştiinţe;
  • Mai multe școli publice din țară încă nu au apă potabilă și autorizație sanitară.

Pe Harta Educației s-au adunat, de la începutul lui octombrie, 191 de alerte trimise de profesori, elevi și toți cei care și-au dorit să se implice pentru îmbunătățirea calității educației.

Companiile și societatea civilă s-au ocupat deja de 19 probleme, dar aproape 37.000 de elevi au în continuare nevoie de sprijin.

Printre alertele de pe hartă sunt semnalate lipsuri legate de electronice, bănci și scaune, biblioteca școlii, construcții, instalații electrice, reconsolidare.

Situații concrete

  • Școala Godinești din Gorj are nevoie de 15 calculatoare;
  • Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Dichiseni, Călărași, îi trebuie mobilier;
  • Școala din Șotrile, Prahova, are nevoie de un autobuz cu 40 de locuri

Cei care vor să ajute găsesc pe site detalii privind numărul elevilor afectați și contactele instituțiilor.

După soluționare, urgențele vor apărea pe hartă drept „alerte rezolvate”, alături de numele celor care le-au soluționat.

În anul şcolar 2021-2022, organizația își propune să ajute aproximativ 100.000 de elevi să învețe în condiții mai bune, potrivit scoala9.ro.

Publicitate

Curier Județean

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Publicat

în

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Aiudenii se vor putea bucura, de sezonul de iarnă, luni, 6 decembrie, urmând să fie deschis patinoarul, spre bucuria celor mici, dar și a părinților care îi însoțesc.

Patinoarul va fi amplasat în locul deja obișnuit din Piața Dr. Constantin Hagea. Funcționarea acestuia se face în condițiile impuse de situația epidemiologică. Este permis accesul a maximum 75 persoane deodată, iar purtarea măștii este obligatorie.

Va funcționa în perioada 6 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 și va fi disponibil zilnic, între orele 12:00 – 22:00, cu excepția zilelor de 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 când patinoarul este închis, iar în zilele de 24 și 31 decembrie 2021 patinoarul este disponibil doar între orele 12:00 – 16:00.

Electrica Furnizare Discount

Taxă intrare – 5 lei / persoană/ intrare
Taxă închiriere patine – 5 lei / pereche / intrare

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare