Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Planurile Rusiei: Vrea să unească Transnistria cu sudul Ucrainei, în faza a doua a războiului din Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Planurile Rusiei: Vrea să unească Transnistria cu sudul Ucrainei, în faza a doua a războiului din Ucraina

Militarii ruși au declarat că obținerea controlului asupra regiunii sudice a Ucrainei le va oferi o altă cale de acces către regiune separatistă Transnistria din Republica Moldova, potrivit unor rapoarte ale agenției ruse de știri Tass citate de Sky News.

Rapoartele vin la doar câteva săptămâni după ce statul major general al forțelor armate ale Ucrainei a declarat că crede că trupele rusești se concentrează în republica autoproclamată Transnistria și se pregătesc să lanseze „provocări” de-a lungul graniței, scrie mediafax.ro.

Comandantul adjunct al trupelor Districtului Militar Central, general-maiorul Rustam Minnekaev, a declarat că pe parcursul celei de-a doua etape a operațiunii militare speciale din Ucraina, armata rusă trebuie să instituie controlul deplin asupra Donbassului și asupra regiunilor sudice ale Ucrainei, transmite agenția TASS, preluând din discursul rostit de responsabilul rus la adunarea Uniunii întreprinderilor industriei de apărare din regiunea Sverdlovsk.

El a explicat că acest control asupra teritoriului Donbassului va permite crearea unui coridor terestru în Crimeea și, de asemenea, va permite să se acționeze asupra unităților de importanță vitală pentru armata Ucrainei, relatează Gazeta.ru.

Potrivit lui Minnekaev, controlul asupra sudului Ucrainei va oferi forțelor armate ruse încă o ieșire spre Transnistria.

”Judecând după toate probabilitățile, noi luptăm acum cu întreaga lume, așa cum s-a întâmplat în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, când aproape întreaga Europă, aproape întreaga lume a fost împotriva noastră. Acum este la fel, lor nu le-a plăcut niciodată Rusia”, a spus el.

El a precizat că armata rusă s-a adaptat la tactica unităților ucrainene folosită din primele zile ale operațiunii speciale.

În primele zile de război, tactica unităților ucrainene a mizat pe faptul că, reușind să înainteze, grupuri separate ale trupelor ruse cădeau în ambuscadele dinainte pregătite, suferind pierderi. Dar Forțele Armate ale Rusiei s-au adaptat rapid și au schimbat tactica”, a explicat Minnekaev.

Ucraina se teme că trupele ruse din Transnistria – despre care se crede că sunt în jur de 1.300 de militari – ar putea deschide un alt front în război.

Însă atât Republica Moldova, cât și autoritățile separatiste din regiunea separatistă au negat această afirmație.

Ministerul moldovean de Externe a declarat că nu există „nicio informație care să confirme” mobilizarea trupelor, dar că „monitorizează îndeaproape” situația.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea