Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Planurile ministrului educaţiei pentru Bacalaureatul din 2013

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examenul de bacalaureat s-a dovedit a fi un pas destul de greu de trecut pentru absolvenţii de liceu, în ultimii doi ani, în care testul de maturitate a fost mai riguros decât în trecut. Se pare că nici anul acesta Ministerul Educaţiei nu va renunţa la regulile impuse în urmă cu doi ani. Introducerea bacalaureatului profesional rămâne încă o incertitudine.

Noul ministru al educaţiei, Remus Pricopie, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, faptul că Bacalaureatul din acest an se va organiza pe acelaşi cadru legislativ, ca în 2012, astfel că desfăşurarea examenului nu va suferi modificări majore. „Camerele supraveghere rămân, pentru că ele sunt prevăzute în metodologia aprobată în luna septembrie şi am încălca legea dacă am schimba metodologia în luna ianuarie”, a declarat ministrul educaţiei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Singura posibilă modificare priveşte Bacalaureatul profesional, care, dacă Parlamentul va decide, ar putea intra în vigoare încă din acest an. „Nu pot să enunţ un punct de vedere pentru că aici problema este de cadru legislativ. Pe actualul cadru legislativ organizăm examenul de bacalaureat exact ca în 2012. Dacă Parlamentul va introduce această opţiune, pentru că atenţie bacalaureatul profesional nu presupune modificarea modalităţii de susţinere a examenului aşa cum este prevăzut acum, ci înseamnă adăugarea unei opţiuni, dacă Parlamentul va introduce această opţiune în timp util şi va fi fezabil să oferim această opţiune absolvenţilor de liceu evident că o vom face. Trebuie să vedem decizia Parlamentului”, a mai spus ministrul.

Conform acestuia, pe agenda Guvernului nu există nicio Ordonanţă de Urgenţă în vederea introducerii bacalaureatului profesional. „În momentul de faţă pe agenda Guvernului nu există un act normativ de tip ordonanţă de urgenţă care să reglementeze bacalaureatul profesional”, a adăugat Remus Pricopie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea