Rămâi conectat

Actualitate

Planul Urbanistic Zonal pentru SPITALUL REGIONAL dezbătut public la Consiliul Județean Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 30 ianuarie, la Consiliul Județean Sibiu a avut loc dezbaterea publică privind planul urbanistic zonal pentru nou spital – un proiect inițiat de Consiliului Județean Sibiu și realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu, pentru edificarea unui spital integrat, cu secții de adulți și copii.

La dezbatere au participat peste 80 de persoane, de la decidenți și reprezentanți ai partidelor politice la locuitori din zona Calea Șurii Mici unde este amplasat terenul destinat construcției, aflat în proprietatea Consiliului Județean Sibiu. La această fază de planificare urbanistică se decide în ce măsură amplasamentul noii construcții se poate încadra în prevederile din Planul Urbanistic General al Municipiului Sibiu și dacă da, care sunt condițiile ce vor trebui respectate la pașii următori, când se elaborează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

În deschiderea dezbaterii au luat cuvântul președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și primarul Municipiului Sibiu Astrid Fodor, care au apreciat prezența numeroasă a cetățenilor la dezbatere, fapt ce indică interesul pentru acest proiect și au confirmat acordul politic existent pentru finanțarea obiectivului de către cele două instituții.

Arhitectul Alexandru Găvozdea, de la societatea a.plan SRL, liderul asocierii care a realizat PUZ-ul, a prezentat pe scurt principalele concluzii ale documentației de urbanism, inclusiv cele legate de studiul geotehnic și de trafic, și a răspuns întrebărilor celor prezenți alături de arhitecta Andreea Tănase. Mulți dintre sibienii prezenți au ridicat problema traficului. Arhitecții au explicat că sursa principală a traficului în zonă nu va fi spitalul, ci dezvoltarea cartierelor rezidențiale prevăzute în vecinătate.

Pentru spital, realizatorii PUZului au prevăzut și scenarii care favorizează transportul nemotorizat și cel în comun, cu o bandă specială destinată autobuzelor și ambulanțelor.

În legătură cu temerile legate de poluarea din zonă, atât președinta Daniela Cîmpean cât și arhitecții au amintit de studiul privind calitatea factorilor de mediu din zonă realizat de o echipă de specialiști ai Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, care a concluzionat că zona se încadrează în toți parametrii legali pentru construcții destinate funcțiunii medicale, atât din punct de vedere a calității aerului cât și a solului.

„Mai mult de atât, dacă legea prevede o distanță minimă de aproximativ 1 km de groapa de gunoi, aici este vorba de peste 4 km” a precizat Daniela Cîmpean. Harta de zgomot generată de Aeroportul Internațional Sibiu arată că perimetrul prevăzut pentru spital nu este influențat din acest punct de vedere.

Aspectul poluării se va relua și în cadrul dezbaterii din 6 martie, de la sediul Agenției de Protecția Mediului, organizate în cadrul procedurii de avizare de mediu. Se preconizează că avizele vor fi obținute până la jumătatea lunii martie, iar PUZ-ul va fi supus aprobării în prima ședință de Consiliu Local după obținerea avizelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea