Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Plafonarea prețului la gaze: puțin probabil ca statele UE să ajungă la un acord

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Plafonarea prețului la gaze: puțin probabil ca statele UE să ajungă la un acord

A doua întrunire în două săptămăni a șefilor de stat din cele 27 de state membre UE aduce cu ea o nouă speranță la plafonarea prețurilor la energie.

Cei 27 de lideri urmează să își exprime acordul asupra un preț de referință alternativ la gaze naturale lichefiate și achiziții comune de gaze. Anterior, aceștia au căzut de-acord asupra reducerii consumului și introducerea taxei pe profiturile excepționale ale companiilor din industria energetică.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Liderii UE rămân în continuare la fel de divizați asupra ideilor pe subiectul ”Cum să plafonăm prețul gazelor”, în ideea de a contracara inflația ridicata și a evita recesiunea, după ce RUSIA a redus livrările de gaze către continent dupa începerea războiului cu Ucraina.

În fața celor 15 state membre, printre care se numără Franța și Polonia, care cer în continuare o anumita forma de plafonare, se impun Germania, cea mai mare economie europeană și cel mai mare cumpărător de gaze, respectiv Olanda, cel mai important hub de tranzacționare a gazelor din Europa.

„Un acord este extrem de improbabil…Opiniile par a fi foarte opuse”, a declarat un diplomat UE.

De asemenea, liderii UE vor discuta cheltuieli de urgenţă pentru a atenua efectele crizei energetice acute asupra economiilor lor şi celor 450 de milioane de cetăţeni.

Un alt punct de dezacord între șefii de stat este dacă ar trebui oferit sprijin imediat prin subvenții directe către gospodării și companii sau sa fie făcute mai multe investiții spre trecerea către energia verde, mult mai sustenabilă

„Diviziunile sunt un lux pe care nu ni-l putem permite”, a declarat preşedintele summitului, Charles Michel, care este şi preşedintele Consiliului European.

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai – 24 iunie 2024. Specialiștii anunță un început iunie cu temperaturi de peste 30 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea