Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Placă de marmură dezvelită la intrarea în peştera lui Avram Iancu de la Blăjeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu”, filiala Alba Iulia, în colaborare cu Primăria comunei Blăjeni, judeţul Hunedoara, au organizat o acţiune patriotică deosebită la izvorul Crişul Alb din Blăjeni, în apropiere de comunele Avram Iancu, Vidra, Sohodol şi Bulzeşti (HD) ocazie cu care s-a dezvelit o placă de marmură la intrarea în peştera în care a stat ascuns Avram Iancu în vara anului 1848 pentru a nu fi prins de duşmani. În această perioadă, Craiul Munţilor a fost ocrotit şi alimentat de locuitorii comunelor din jur, salvându-se şi putând organiza revoluţia.
Peştera Iancului se află într-o zonă deosebit de pitorească, tocmai acolo de unde izvorăşte Crişul Alb, lângă care se află şi o impunătoare cascadă. Primăria comunei Blăjeni, în frunte cu deosebitul primar Nicolae Raţ, a amenajat drumul de aşa natură încât să se poată ajunge acolo cu maşini mici şi microbuze, zona devenind accesibilă tuturor excursioniştilor.
La festivitate au participat mulţi reprezentanţi ai Societăţii cultural-patriotice „Avram Iancu” de la Alba Iulia (30), Cluj-Napoca în frunte cu preşedintele Consiliului Naţional, prof. Victor Bercea, de la Turda, Câmpeni, Abrud, Deva, Timişoara, Brad, etc.
După dezvelirea şi sfinţirea plăcii a urmat un deosebit spectacol folcloric prezentat de localnici, tineri şi vârstnici, toţi îmbăcaţi în costume naţionale specifice zonei, cărora filiala Alba Iulia le-a oferit insigne cu chipul lui Avram Iancu şi panglică tricoloră.
prof. Emil Jurcă,
preşedinte filiala Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii Noile decizii de pensionare, sunt așteptate de milioane de seniori din România, mai exact, un docuemnt care urmează să fie emis conform noii Legi a pensiilor, după recalcularea acestora. Noua lege a impus un proces de recalculare în baza unor noi reguli, promisiunea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea