Ziarul Unirea

Piste pentru biciclişti Vinerea-Cugir

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În baza unui program naţional iniţiat de Administraţia Fondului pentru Mediu, Consiliul local Cugir are posibilitatea înaintării la finanţare a proiectului „Pista de biciclişti Vinerea-Cugir”. Demersul are drept motivaţie înlesnirea transportului între localităţile Vinerea şi Cugir şi pentru evitarea producerii de accidente datorită lipsei trotuarelor, pe distanţă de 3100 metri între cele două localităţi. În acest sens, se propune realizarea a două piste pentru biciclişti, de o parte şi de alta a DJ704, piste ce se vor suprapune pe o porţiune din str. Principală din loc Vinerea şi str. Victoriei din Cugir. Lungimea totală a celor două piste va fi de 6170 m, lăţimea benzii de 1m iar în zonele în care pista de biciclişti este adiacentă trotuarului se prevede o bandă de demarcaţie. Potrivit Referatului de specialitate al primăriei, realizarea obiectivului mai are ca avantaje reducerea poluării atât a aerului cât şi a solului, accesul în siguranţă a bicicliştilor şi pietonilor, atragerea mai multor adepţi ai mijloacelor de transport nepoluante. Valoarea totală a investiţiei este de 930.506,00 lei, durata de realizare fiind de 6 luni. Sursele de finanţare sunt Bugetul de stat şi Bugetul local. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

pitzi 28 iulie 2011 at 15:10

Tocmai am sunat la primarie sa intreb mai multe in legatura cu felul in care se va realiza proiectul. Vroiam sa stiu daca pista de biciclete se va realiza pe suprafata existenta sau daca se prevede largirea drumului pentru acomodarea pistei. Doream sa stiu si daca va exista o delimitare intre drumul judetean si pista (ex gard viu sau balustrada) sau va fi doar o linie intrerupta/continua care marcheaza pista. La vitezele care se practica si la felul de condus pe aceasta protiune a DJ, daca nu va exista o delimitare, cred ca se va ignora complet limita pistei si atunci aceasta va deveni inutila.

Mi-a raspuns receptionista cu un simplu ‘Alo’ care m-a transferat fara sa ma anunte la o alta doamna care a raspuns to cu un ‘Alo’ sec de parca as fi sunat la mama acasa.
Am explicat doamnei sugestiile mele, asigurandu-ma cat am putut de des ca ma urmareste si intelege ce spun. Doamna rapsundea sec de fiecare data, cu un ton clar de parca as fi deranjat-o de la cafea, sau de parca ar fi fost luata cu forta de pe WC (scuzati limbajul dar nu gasesc ceva mai potrivit)
.
Sincer nu ma asteptam la mai mult, dar ma asteptam la raspunsuri practice despre unde si cu cine as putea discuta ideile mele. In final, doamna mi-a sugerat extrem de plictisit si arogant sa scriu primariei daca am ceva de zis. Asta fara sa-mi dea o adresa sau un numa despre cui sa adresez scrisoarea chiar si daca am intrebat.
Cand ma gandesc ca eu ii platesc salariu de functionar public imi vine sa-mi iau campii. Banuiesc ca Teban le angajeaza dupa cat de gretzoase sunt, la concurs eliminatoriu…

Ma rog, revenind la o nota mai constructiva, stie cineva unde se pot face sugestii in legatura cu acest proiect?

Cugirean 28 iulie 2011 at 16:33

Si cindeniu , r.mic scaunel si zonele care arata ca si dupa bombardament ce facem u ele prmare?

Adrian 28 iulie 2011 at 20:07

In Cujer si Vinerea numai pista de bicicleta mai lipsea,Au de toate, ca Bula din banc. Mai nou raspopitul Teban are voie sa taie si arboli, ca doar ii PeNaL, Si derbedei PeNaLi din Sebes, nu au voie sa faca scandal in Cujer, ci se dau „ecologisti”, doar in Cetate la Alba-Iulia, ca aicii ii atatata Piticul Atomic!

Alex 29 iulie 2011 at 3:08

Daca face piste pentru picilisti atunci sa faca domnule dar, separat de carosabil! Dar mai intai de piste cred ca principal ar fi sa faca drumul de la primarie pana sus in piata ca nu o mai turnat asfalt pe acolo de ani de zile .

Comentariile sunt oprite