Rămâi conectat

Ştirea zilei

Piersante Savini donează 20.000 euro orașului italian de origine, Castilenti

Ziarul Unirea

Publicat

în

În aceste zile, toate țările lumii sunt afectate de pandemia de coronavirus, iar una dintre cele mai afectate țări de până acum este Italia, țară de origine a antreprenorului Piersante Savini, cel care deține compania Savini Due de la Sebeș, și care a hotărât să-și arate susținerea pentru lupta împotriva Covid-19 prin donarea a 20.000 euro către localitatea de origine, Castilenti din provincia Teramo.

În Italia, ultimele 4-5 săptămâni au fost dramatice. În oraș se auzeau doar ambulanțe, iar spitalele erau pline. Multe familii cu persoane care prezentau simptomele acestui virus, așteptau acasă venirea unui doctor, sau să fie transportate la spital. Italia a fost foarte lovită, cu aproximativ 190.000 de cazuri de îmbolnăviri și 26.000 de morți. A fost o lovitură grea și din punct de vedere economic și o presiune foarte mare, datorită scăderii puternice a consumului, ceea ce a generat probleme mari la încasări pentru toate firmele.

Castilenti, o localitate de 1000 de locuitori unde trăiesc prietenii și familia mea, a fost declarată zonă roșie datorită numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu Covid19. Sper ca România să nu fie la fel de lovită, deoarece am văzut că s-au luat mult mai repede măsuri de restricție a circulației, distanțare socială și izolare, acțiuni foarte benefice în această luptă.

Consider că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să susținem efortul comun pentru a trece peste această situație dramatică, a declarat pentru Ziarul Unirea antreprenorul italian Piersante Savini.

Piersante Savini, patronul și directorul general al companiei Savini Due, este bine-cunoscut pentru proiectele de susținere a comunității locale pe care le-a desfășurat în ultimii ani, de la achiziția de aparatură pentru Spitalul din Alba Iulia, donarea de mobilier pentru băile școlilor și liceelor din județ, și până la renovarea completă a secției de Pediatrie a Spitalului Municipal din Sebeș, dar și pentru alte proiecte de susținere din domeniul sportului sau a ecologiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă” Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea