Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pierderea auzului, un nou simptom al infecției cu COVID-19. Descoperirea de cercetătorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În timp ce mulți oameni care se infectează cu COVID-19 au simptome timp de câteva zile, inclusiv tuse persistentă și febră, alții sunt afectați de simptome care durează mult mai mult timp.

Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de „Covid lung”, transmite lancs.live.

Oamenii de știință au dezvăluit că persoanele afectate de această afecțiune ar putea suferi de pierderea auzului, care poate dura luni întregi.

O echipă de cercetători a efectuat un studiu în rândul a 3.103 de persoane din 48 de țări, majoritatea din Marea Britanie și America.

Ei au descoperit că unii care suferă de tinitus au experimentat această afecțiune numai după ce au dezvoltat simptome Covid-19.

Tinnitus este o afecțiune care provoacă un sunet constant sau zumzet în urechi.

Analiza a relevat că 40% dintre participanții la sondajul online au experimentat o înrăutățire a afecțiunii pe fondul infecției cu coronavirus.

Studiul a indicat și faptul că anumiți factori, precum frica de infectare, problemele financiare, singurătatea, dar și alții agravează această afecțiune.

„Lipsa tratamentului în stadiile incipiente duce adesea la cazuri mult mai grave, iar tinitusul sever poate avea un impact uriaș asupra sănătății mintale. Având în vedere acest lucru, sistemul de sănătate trebuie să se asigure că oricine dezvoltă tinitus poate accesa asistența medicală profesională de care are nevoie cât mai repede posibil”, a declarat un cercetător.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea