Rămâi conectat

Ştirea zilei

Piața agroalimentară din centrul Albei Iulia se redeschide în maximum două săptămâni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După mai bine de 2 ani de la termenul de finalizare (primăvara lui 2016), piața agroalimentară din centrul Albei Iulia este gata. Recepția tehnică a lucrării a avut loc săptămâna trecută, iar potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, în maximum două săptămâni ne vom putea face cumpărăturile aici.

”Recent, a ajuns și cel de-al doilea transport de mese, urmează și cel de-al treilea, în total spațiul suportă 200 de bucăți. Urmează să fie așezate, montate plăcuțele cu sectoarele: legume, fructe, etc. și în maximum două săptămâni, albaiulienii vor putea deja să își facă cumpărăturile aici”, ne-a declarat acesta.

În primă instanță, vor putea desface marfa micii producători, care reprezintă aproximativ 25-30% dintre vânzători, urmând ca pentru restul, persoane fizice autorizate, să fie organizată, potrivit legii, o licitație de adjudecare a meselor. Aceeași sursă opinează că și această procedură se va încheia în circa o lună, toate spațiile urmând a fi ocupate de comercianți.

Deocamdată, tarifele pentru micii producători au rămas la nivelul anterior, respectiv de 6 lei pe metru pătrat pe zi, dar, spune viceprimarul Gabriel Pleșa, regulamentul de funcționare al pieței va suferi modificări care vor fi dezbătute și stabilite de Consiliul Local Alba Iulia: ”Obiectivul beneficiază de facilități noi și este posibil ca, de exemplu, pentru toaletele publice să se stabilească o taxă care să permită o bună întreținere a acestora. Orice alte modificări la regulament vor fi propuse într-un viitor proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali albaiulieni”.

Vânzătorii întâlniți ieri în piața provizorie de lângă Electrica așteaptă și ei marea mutare, dar parcă nu mai cred nimic, după ce au fost amânați de atâtea ori. Nu au idee nici de prețuri, nici de locurile în care vor primi mesele, știută fiind doleanța micilor producători de a beneficia de o poziție mai avantajoasă, nu pe ultimul rând de la perete. Cum noul obiectiv nu are fir de zidărie care să îl îngrădească, orice loc pare favorabil, doar să fie, să se vadă odată scoși din praful și mizeria actualei locații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea