Rămâi conectat

Sport

Petiția împotriva regulamentelor ONSS, susținută și în Alba de cluburile de șah

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cluburile de șah din România au inițiat o acțiune de protest împotriva deciziei Ministerului Educației de restricționare a dreptului de participare la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Demersul prin care se cere modificarea regulamentului considerat discriminatoriu este susținut și în județul Alba de reputatul antrenor albaiulian de șah Marius Ceteraș.
Acesta consideră că cluburile interesate în acest sens trebuie să semneze petiția  prin care se dorește modificarea Regulamentului de Organizare si Desfășurare a Competițiilor Sportive Școlare nr. 4196 din 03.08.2020 emis de Ministerul Educației si Cercetării, Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar , art. 3 aliniatul 1, prin care se îngradeste dreptul de participare a copiilor la Olimpiada Naționala a Sportului Școlar pe considerente de apartenență la o structură sportivă.
Vă invit să semnați petiția prin care se solicită eliminarea tratamentului discriminatoriu la care sunt supuși copii sportivi care participă la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Conform regulamentului ONSS elaborat de Ministerul Educației un copil legitimat la un club sportiv nu are dreptul să participe la olimpiadă. O prevedere complet absurdă, prin care olimpiada școlară, o competiție prin definiție a excelenței, se transformă într-o competiție a non-valorilor, copii serioși care depun eforturi suplimentare extrașcolare pentru a se perfecționa fiind eliminați. Pentru înțelegerea absurdității acestei prevederi, imaginați-vă că la olimpiadele de matematică sau informatică ar fi interzisă participarea elevilor care studiază matematică și informatică în particular, la Palatul Copiilor sau la alte cercuri de profil.”, susțin inițiatorii petiției.
Aceștia solicită să se țină cont de Legea 69/2000 Legea Educației Fizice sș Sportului art. 6, alin. 6 care spune că, „Participarea la sistemul competițional pentru elevii si studentii din unitățile și institutiile de învățământ se face exclusiv în baza legitimației școlare/de student și a avizului medical la zi.”

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională la polo feminin Under 17! Amalia Novăcean – golgheterul competiției

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a devenit vicecampioană națională la polo feminin Under 17, iar Amalia Novăcean a devenit golgheterul competiției. Ultimul turneu al campionatului s-a desfășurat în Bazinul „Rapid” din Capitală. În duelul pentru titlu CSM Unirea Alba Iulia a fost învinsă cu 22-12 de Crișul Oradea. Asta după un start de meci foarte bun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea