Rămâi conectat

Actualitate

Peste 90% din ucraineni cred în victoria țării lor împotriva Federației Ruse. Foarte puțini doresc să își părăsească locuințele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Peste 90% din ucraineni cred în victoria țării lor împotriva Federației Ruse. Foarte puțini doresc să își părăsească locuințele

Majoritatea covârșitoare a ucrainenilor este de părere că țara acestora va câștiga războiul împotriva Rusiei.

De la începutul lunii iunie, 90,3% dintre ucrainenii care au participat la un sondaj pan-ucrainean sunt încrezători în victoria Ucrainei.

După 100 de zile de la data ofensivei pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, 70,7% dintre ucraineni au fost întrebați „Cât de mult credeți în victoria Ucrainei în războiul cu Rusia?” și au răspuns „absolut siguri”, 19,6% au spus că „destul de siguri”, 3,6% dintre respondenți au răspuns „mai degrabă nu sunt siguri” și „deloc nu suntem siguri”, 6,1% au spus că „la această întrebare este greu de răspuns” .

În ceea ce privește timpul necesar pentru ca Ucraina să câștige, 20,4% dintre ucraineni au spus „câteva luni”. „Jumătate de an,un an” – 35,5%, iar 16,9% dintre respondenți cred că războiul va dura mai mult de un an. Doar 1,7% dintre respondenți nu cred în victoria Ucrainei.

Foarte puțini ucreaineni doresc să părăsească țara

În plus, 5% dintre respondenți și-au confirmat dorința de a părăsi Ucraina „înainte de încheierea ostilităților”. Aproape 7% dintre respondenții la întrebarea „Ați dori să părăsiți personal Ucraina acum?” a răspuns „da, pentru rezidență pe termen lung sau permanent”. 13,6% dintre respondenți au spus că a fost „dificil de răspuns” la această întrebare. Marea majoritate a ucrainenilor care au participat la sondaj, care reprezintă aproape 75% dintre respondenți, au răspuns „nu”.

„Dorința de a rămâne în Ucraina în ciuda pericolului și tensiunii emoționale existente este de înțeles – oamenii cred în victorie. În plus, a rămâne, a lupta și a munci este o poziție foarte responsabilă, iar ucrainenii sunt o națiune responsabilă și motivată. Da, este greu să trăiești și să lucrezi în țară acum și suntem cu toții conștienți de asta. Da, la trei luni de la atacul pe scară largă a Rusiei asupra statului nostru și a ostilităților, care nu se opresc nicio clipă, oamenii simt o anumită epuizare emoțională. Se aplică acelor persoane care au rămas în țară, precum și celor plecați în străinătate”, a declarat Mykhailo Podoliak, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei.

El a mai menționat că întoarcerea ucrainenilor acasă din alte țări depinde „nu numai de victorie, ci și de cât de repede va putea Ucraina să-și revină din punct de vedere economic și mental după victorie”.

„Statul lucrează deja la asta”, a spus el.

Respondenții din toate regiunile Ucrainei, cu excepția teritoriilor ocupate temporar din regiunile Crimeea, Donețk și Lugansk, au participat la sondajul online realizat în Ucraina. Parametrii eșantionului de studiu corespund parametrilor populației urbane a Ucrainei pe sex, vârstă (14-55) și zonă de reședință până la 24.02.2022. Metoda sondajului: CAWI (Computer Assisted Web Interviewing). Populația eșantion: 7414. Surse de date: Panel de Opinie proprie, abonați ai canalelor de informare ale administrațiilor de stat din toate regiunile Ucrainei și alte canale de comunicare cu publicul online din Ucraina.

Cercetarea a fost realizată în perioada 1-4 aprilie 2022 în regim de voluntariat de către grupul de cercetare ucrainean „Gândirea proprie” cu sprijinul Institutului de Sociologie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, la inițiativa Biroului Președintelui al Ucrainei, conform BucPress.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea