Rămâi conectat

Actualitate

Peste 850 de cazuri cu noile variante ale coronavirusului au fost confirmate în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până la data de 11 aprilie, au fost confirmate 863 de cazuri cu noile variante ale COVID-19 care determină îngrijorare, arată Institutul Național de Sănătate Publică. Cu varianata britanică (B.1.1.7), au fost depistate 857 de cazuri, cu varianta sud-africană (B.1.351), patru și două cazuri cu varianta braziliană (P.1).

Conform INSP, unul din cazurile de infectare cu o nouă tulpină, identificat în județul Suceava, a fost confirmat cu linia genetică B.1.1.7 la care a fost depistată mutaţia E484K. Aceasta nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7).

Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia.

Rata de confirmare cu noi tulpini ale SARS-CoV-2 – 63%

Până la data de 11 aprilie au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 1.373 de secvenţieri.

Cele şase laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul Cantacuzino, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau” şi CRGM al SCJU Craiova.

Astfel, conform INSP, până la data de 11 aprilie rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 63%.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 27 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, toate cu varianta britanică (B.1.1.7).

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea