Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 800 de misiuni executate de Jandarmeria Alba în luna iulie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna iulie, Jandarmeria Alba a desfăşurat misiuni, atât independent cât şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pe timpul cărora s-a acţionat în vederea creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Cosmin Jurcoveț, au fost executate 807 misiuni, dintre care: 327 misiuni de menţinere a ordinii publice, 258 misiuni de asigurare a ordinii publice, 89  de acţiuni de intervenţie la solicitări primite prin intermediul numărului unic de urgenţă „112”, 19 acţiuni în cooperare alte instituţii, 41 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor  de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată  sau în anchete derulate la nivelul parchetelor şi 73 de misiuni de asigurare a pazei si protecţiei transporturilor de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special care, potrivit legii, prezintă un grad de pericol ridicat şi necesită condiţii speciale de siguranţă.

Tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal a unor persoane în locuri sau localuri publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice sau săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor, furturi diverse şi agresiuni sunt doar câteva dintre faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni în luna iulie.

Au fost aplicate 69 de avertismente scrise, 82 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 34100 lei şi au fost constatate 7 infracţiuni (4 independent şi 3 în cooperare cu Poliţia), fiind efectuate actele premergătoare începerii urmăririi penale pe numele a 7 conjudeţeni. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba bunuri în valoare de 3480 de lei.

Acţiunile efectivelor de jandarmi s-au derulat în zonele de interes operativ din municipiile, oraşele, comunele şi satele din judeţ şi s-au concentrat atât pentru menţinerea ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente, în zona târgurilor, pieţelor şi discotecilor  cât şi pentru asigurarea ordinii în incinta unităţilor de magistratură şi siguranţei participanţilor la manifestările cultural artistice de amploare (Târgul de fete”, ediţia 2012). Totodată, efectivele de jandarmi au acţionat pentru prevenirea unor incidente pe timpul a două manifestări publice de protest şi au fost angrenate în planul unic întocmit la nivelul judeţului în vederea prevenirii apariţiei unor evenimente negative pe timpul referendumului din 29 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea