Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 390 de deţinuţi s-au reîntors în societate

Publicat

în

Pe parcursul anului trecut, Penitenciarul Aiud a avut în custodie o medie de 1165 persoane private de libertate. Au fost depuse în penitenciar, ca nou intrate, reprimite din cercetări sau prin transfer un număr de 2405 persoane private de libertate: 539 nou depuşi, 1835 primiţi prin transfer şi 31 reprimiţi din cercetări. De asemenea, au fost liberate, transferate sau predate la organele de poliţie un număr de 2381 persoane private de libertate: 397 liberaţi, 1973 plecaţi în transfer, 11 predaţi la organele de poliţie, patru dintre deţinuţi decedând. Ca atare rulajul persoanelor private de libertate în cursul anului a fost de  4790. La data de 1 ianuarie a anului 2010, din totalul de 1146 persoane private de libertate un număr de 307 (26.7%) erau arestaţi preventiv şi condamnaţi în primă instanţă, iar 839 (73,3%) erau condamnaţi definitiv. Din totalul celor condamnaţi definitiv, majoritatea, respectiv 546, adică 62,35% aveau pedepse sub 10 ani. Un număr de 328 (37,20%) deţinuţi erau cu pedepse peste 10 ani şi doar 4 (0,45%) erau condamnaţi pe viaţă. După starea de recidivă, 362 (31,58%) erau nerecidivişti fără antecedente penale, 243 (21,20%) nerecidivişti cu antecedente penale şi 541 (47,20%) recidivişti. Ca şi vârstă majoritatea celor închişi în spatele gratiilor la Aiud în perioada de referinţă, respectiv 1064 (92,84%) aveau între 21 şi 60 de ani, restul fiind tineri – 68 (5,93%) şi minori – 10 (0,87%). Doar 13 deţinuţi erau cetăţeni străini. La sfârşitul anului (31.12.2010) din totalul de 1102 persoane private de libertate existau: ldupă situaţia legală şi juridică – 244 (21,9 %) arestaţi preventiv şi condamnaţi în primă instanţă şi 858 (77,8%) condamnaţi definitiv; ldin totalul celor condamnaţi definitiv, 312 (36,3%) erau cu pedepse peste 10 ani, 540 (62,9%)  cu pedepse sub 10 ani şi 6 (0,70%) condamnaţi pe viaţă; ldupă starea de recidivă, 330 (29,9%) erau nerecidivişti fără antecedente penale, 276 (25,4 %) nerecidivişti cu antecedente penale şi 496 (45 %) recidivişti; ldupă natura infracţiunilor, 263 persoane private de libertate erau condamnate pentru furt calificat, 294 pentru omor, 248 pentru tâlharie, iar un număr de 297 condamnaţi pentru săvârşirea altor infracţiuni; ldupă vârstă, 11 (0,9%) erau minori, 43 (3,9%) tineri, 1037 (94,1%) între 21 şi 60 de ani şi 11 (0,9%) peste 60 ani; ldupă cetăţenie,  7  persoane private de libertate erau cetăţeni străini.
Au fost analizaţi, în 2010, în cadrul comisiei de propuneri pentru liberare condiţionată un număr de 531 persoane private de libertate din care 307 la împlinirea fracţiei şi 224 în urma adresei de la instanţa de judecată (cerere înainte de împlinirea fracţiei). În urma analizării făcute de comisie, au fost admise 112 persoane private de libertate şi amânate 419. De asmenea au fost amânate de comisie şi admise de instanţa de judecată un număr de 13 persoane private de libertate, iar pentru un număr de 23 persoane private de libertate au fost reduse termenele propuse de către comisie. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare