Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 3,3 milioane de euro pentru viitorul sediu al CJ Alba. Va avea cafenea, restaurant, galerie de artă, infocentru

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CMJ Alba sediu CJPlanuri mutărilor și rocadelor sediilor mai multor instituții subordonate Consiliului Județean Alba are ca și obiectiv final transferul administrației județene din clădirea Ministerului Justiției, unde funcționează în prezent și pe care a început deja să o elibereze, în clădirea monument istoric (sediul Centrului Militar), din apropierea Porţii a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Acest demers se doreșete să fie finalizat până în toamna anului 2014.

În acest sens consilierii județeni au aprobat în ultima ședință de CJ, alocarea sumei de 15.297.431 lei (3.300.000 de euro) pentru lucrări privind restaurarea şi consolidarea clădirii, recompartimentarea spaţiului existent, redimensionarea şi refacerea tuturor instalaţiilor, telefonie, internet, iluminat ambiental şi arhitectural, mansardarea clădirii, reabilitarea acoperişului şi înlocuirea învelitorii cu şiglă solz, instalaţii de climetizare, instalaţie paratrăznet şi amenajarea curţii interioare.

Potrivit datelor din proiect, lucrările ce vor fi executate la clădirea Centrului Militar al Judeţului Alba sunt estimate la valoarea de 15.297.431 lei, din care contract şi manoperă 12.672.821 lei, inclusiv TVA.  Clădirea Centrului Militar Alba este monument istoric de importanţă locală, datată în secolul XVIII, fiind inclusă în lista monumentelor istorice cu denumirea de comisariat. Este situată pe strada Mihai Viteazul nr. 11, iar suprafaţa de 1.976 mp, inclusiv terenul aferent se află în domeniul public al judeţului Alba. Imobilul are regim de înălţime pe trei nivele (subsol, parter şi etaj) şi o structură de rezistenţă realizată din zidărie portantă din piatră şi cărămizi cu mortar e var, iar şarpanta este din lemn cu învelitoare din ţiglă şi lucarne din tablă zincată. Firma care a elaborat documentaţia pentru proiectul de refuncţionalizare a clădirii Centrului Militar al Judeţului Alba este Polarh Design SRL Bucureşti, iar lucrările sunt estimate să dureze 24 de luni, pentru o suprafaţă construită de 1.470 mp şi suprafaţă desfăşurată de 5.850 mp. Investiţia este finanţată integral din bugetul Consiliului Judeţean Alba.   Până în prezent, au fost amenajate o parte din spaţiile aflate la parter.

Investițiile au constat în schimbarea funcțională a demisolului într-un spațiu multifuncțional destinat mai multor activități, cu următoarele specificații: cafeneaua cu suprafața de 153.79 mp va fi compusă dintr-un bar cu suprafața de 16.75 mp., un spațiu de depozitare cu suprafața de 9.03 mp., un grup sanitar în suprafață totală de 19.99 mp. și șapte încăperi destinate serviciilor de alimentație publică; ateliere pentru artiști cu o suprafață utilă de 93.70 mp se compun din patru încăperi destinate activităților specifice și o zonă destinată grupului sanitar și vestiarului, cu suprafața totală de 8.20 mp, iar centrul de informare turistică cu o suprafață 43.55 mp este compus din două încăperi și o sală de conferințe cu o suprafață de 40.51 mp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr Ionko Istvan-Petike este un politician din comuna Cetatea de Baltă, care urmează să candideze la Consiliul Local, din partea PNL. Asul său din mânecă, arată precum președintele României, Klaus Iohannis, când acesta era tânăr. Politicianul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea