Peste 3,3 milioane de euro pentru viitorul sediu al CJ Alba. Va avea cafenea, restaurant, galerie de artă, infocentru

CMJ Alba sediu CJPlanuri mutărilor și rocadelor sediilor mai multor instituții subordonate Consiliului Județean Alba are ca și obiectiv final transferul administrației județene din clădirea Ministerului Justiției, unde funcționează în prezent și pe care a început deja să o elibereze, în clădirea monument istoric (sediul Centrului Militar), din apropierea Porţii a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Acest demers se doreșete să fie finalizat până în toamna anului 2014.

În acest sens consilierii județeni au aprobat în ultima ședință de CJ, alocarea sumei de 15.297.431 lei (3.300.000 de euro) pentru lucrări privind restaurarea şi consolidarea clădirii, recompartimentarea spaţiului existent, redimensionarea şi refacerea tuturor instalaţiilor, telefonie, internet, iluminat ambiental şi arhitectural, mansardarea clădirii, reabilitarea acoperişului şi înlocuirea învelitorii cu şiglă solz, instalaţii de climetizare, instalaţie paratrăznet şi amenajarea curţii interioare.

ELIT

Potrivit datelor din proiect, lucrările ce vor fi executate la clădirea Centrului Militar al Judeţului Alba sunt estimate la valoarea de 15.297.431 lei, din care contract şi manoperă 12.672.821 lei, inclusiv TVA.  Clădirea Centrului Militar Alba este monument istoric de importanţă locală, datată în secolul XVIII, fiind inclusă în lista monumentelor istorice cu denumirea de comisariat. Este situată pe strada Mihai Viteazul nr. 11, iar suprafaţa de 1.976 mp, inclusiv terenul aferent se află în domeniul public al judeţului Alba. Imobilul are regim de înălţime pe trei nivele (subsol, parter şi etaj) şi o structură de rezistenţă realizată din zidărie portantă din piatră şi cărămizi cu mortar e var, iar şarpanta este din lemn cu învelitoare din ţiglă şi lucarne din tablă zincată. Firma care a elaborat documentaţia pentru proiectul de refuncţionalizare a clădirii Centrului Militar al Judeţului Alba este Polarh Design SRL Bucureşti, iar lucrările sunt estimate să dureze 24 de luni, pentru o suprafaţă construită de 1.470 mp şi suprafaţă desfăşurată de 5.850 mp. Investiţia este finanţată integral din bugetul Consiliului Judeţean Alba.   Până în prezent, au fost amenajate o parte din spaţiile aflate la parter.

Investițiile au constat în schimbarea funcțională a demisolului într-un spațiu multifuncțional destinat mai multor activități, cu următoarele specificații: cafeneaua cu suprafața de 153.79 mp va fi compusă dintr-un bar cu suprafața de 16.75 mp., un spațiu de depozitare cu suprafața de 9.03 mp., un grup sanitar în suprafață totală de 19.99 mp. și șapte încăperi destinate serviciilor de alimentație publică; ateliere pentru artiști cu o suprafață utilă de 93.70 mp se compun din patru încăperi destinate activităților specifice și o zonă destinată grupului sanitar și vestiarului, cu suprafața totală de 8.20 mp, iar centrul de informare turistică cu o suprafață 43.55 mp este compus din două încăperi și o sală de conferințe cu o suprafață de 40.51 mp.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

Status-Quo 27 decembrie 2013 at 18:19

Oare de ce n-or mai fi putut sta unde au stat de atati ani?
Pentru ca au bani de cheltuit. Aiurea. Si pentru ca asa vor ei si nu-i poate opri nimeni.

Asta era prioritatea nr.1 a judetului?! Sa se mute CJ in fostul sediu CMJ?

Nu erau zone unde cei 3,3 milioane de euro puteau fi cheltuiti mai cu folos? Ne poate raspunde cineva?

Ati vazut? Cam asta-i rezultatul democratiei reprezentative la nivel judetean. Noi votam (niste necunoscuti) ca sa faca ce le trece prin cap in consiliu.

Cand vine vorba de apa de la CTTA pe care onor asociatia lu peste prajit si CJ o pastoresc in numele noastru (fara ca noi sa avem vreun cuvant de spus in fapt) scumpesc, scumpesc si iar scumpesc uitandu-se in spate. Aici puteau sa mearga cei 3,3 milioane de euro. Nu in reabilitarea unei cladiri pentru Dumitrel si compania.

drona 27 decembrie 2013 at 18:46

Dupa ce ati eliminat circulatia din Cetate, o introduceti iar ? Unde o sa parcheze masinile de serviciu si ale salariatiilor ? Uita asa prospera Medievalul !

Costel* 28 decembrie 2013 at 15:54

Dumitrel ca antemergator al Principelui Hava se muta in localul CMJ iar Hava cu Primaria se muta in localul Regimentului. Sigur cei doi colonei vor sa fie si comandanti de unitati militare. Despre masini, nici o problema: Traseul celor trei fortificatii are destule locuri de parcare iar pentru indrumarea circulatiei groful Szabou are trei meseriasi forte.
1. Colonelul revolutionar Ghete
2. Colonelul Opruta
3. Colonelul Neamtu
lefegii ai grofului cu acte in regula.

horatiu 29 decembrie 2013 at 0:03

o tampenie ordina.cine ii poate opri pe estia?suntem toti mici de tot isi bat joc de noi in ultimul hal.faceti locuinte ,aduceti firme in judet somaju ne omoara si voi aveti bani de chetuit aiurea.ca de ani de zile tot acolo a fost consiliul.transformati orasul de jos intr0un loc mort.eu zic sa mutati judecatoria langa 1 dec politia in sediul arhivelor si desfintam centrul de naiba.f….in gura de risipitori

ioana 30 decembrie 2013 at 13:43

1. Bogdan, citeste cu voce tare prima fraza a articolului si vezi daca iti place cum suna!
2. Daca ai fi explicat ca CJ Alba trebuie sa se mute pentru ca este tolerat intr-o cladire a Ministerului Justitiei, poate ar fi inteles si cititorii tai ca nu au de ales cei din CJ. Daca nu lasa loc justitiei, Curtea de Apel s-ar muta in alt judet si asta ar insemna exact somaj. Nu numai in randul celor care lucreaza acolo, ci si in randul celor care le vand cafele, placinte si ce or mai manca ei pe acolo.

Status-Quo 2 ianuarie 2014 at 19:45

Poate-mi explici si mie, cum se face ca, asa subit, nu ma sunt ”tolerati”. Si daca n-ar fi avut 3.000.000 de euro unde s-ar fi dus?

Ce ar fi facut daca, sa zicem n-aveau banuti sa-si faca tot genul de trasnai gen: cafenea, galerie de arta si infocentru?

Pai da CJ Alba unde draqu traieste? In Amsterdam sau in Alba Iulia? Nu mai puteau fara galerie de arta?

Basme. Au bani de stricat, au unde sa se mute asa ca ii dau inainte cu curaj. Ca si asa prostii care contribuie la bugetul magaoaiei n-au ce zice.

Uitati-va la discrepanta dintre cladirile institutiilor (si alea facute in stilul grotesc contemporan, gen finante) si cum se traieste si contruieste in judet.

Carcotasul 1 ianuarie 2014 at 13:52

Mai ales barul, ca are …., unde munci!

Carcotasul 1 ianuarie 2014 at 21:33

…Piticul Atomic, zis si Omul Marilor Esecuri, zis si Vicele Papiota cu Ciucurel…

RAPTOR 1 ianuarie 2014 at 18:25

poate ati vrea sa va de-a voua banii sub forma de ajutoare sau ce ?
Sunt nevoiti sa se mute ,dar cum voi cititi dor ce va place din articol e simplu ca dor atit intelegeti

Status-Quo 2 ianuarie 2014 at 19:47

Raptoare baiete,
poate n-ar strica sa ti-i ”de-a” tie. Dupa cum te ”esprimi” in postare nu ti-ar strica vreo 2-3 ore de gramatica pe saptamana.

Comentariile sunt oprite