Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Peste 300 de școli din țară nu au apă curentă sau canalizare. Aproape 20.000 nu pot garanta siguranța elevilor în caz de incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
Peste 300 de școli din țară nu au apă curentă sau canalizare. Aproape 20.000 nu pot garanta siguranța elevilor în caz de incendiu

Un număr de 306 școli nu au încă apă curentă ori canalizare în România, în anul 2022. De asemenea, peste 20.000 nu pot garanta că elevii vor fi în siguranță în cazul unui incendiu.

În satul Oroiu din judeţul Mureş, bătrâna şcoală cu pereţi crăpaţi îi aşteaptă pe elevi în aceleaşi condiţii sanitare ca în urmă cu 50 de ani. Toaleta din curte este şi astăzi o improvizaţie.

Apa curentă a ajuns la şcoala din Oroiu de mai bine de un an, dar canalizarea şi băile conforme încă nu sunt gata. Primarul promite că totul va fi în ordine până luni.

La şcoala din satul Mihai Viteazul din judeţul Botoşani băile există, dar nu pot fi folosite decât dacă plouă. Grupurile sanitare sunt racordate la o fântână din apropiere, care e mai mereu secată. Aşa că Maria, femeia de serviciu a şcolii, aduce zilnic apă cu găleata de la sute de metri distanţă.

În total, 306 şcoli nu au apă curentă sau canalizare acum

Pentru o treime dintre aceste şcoli alimentarea cu apă va fi aproape imposibilă, consideră reprezentanţii ministerului Educaţiei.

Probleme sunt şi când vine vorba despre siguranţa elevilor în caz de incendiu

Doar 18,7% din totalul şcolilor au autorizaţie ISU. Există, însă, şi exemple de aşa da. Aflată la 80 de kilometri de Arad, şcoala din Buteni a fost abandonată aproape 20 de ani. Într-un singur an şi jumătate, primarul a transformat-o total.

Din clădirea plină de igrasie, cu pereţi scorojiţi, şcoala a devenit o clădire modernă, cu apă şi canalizare, săli de clasă luminoase, table interactive şi laboratoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cod rutier 2024 | Amenzi de peste 800 de lei pentru abateri care până acum atrăgeau doar avertisment. Ce greșeli sunt sancționate de polițiști

Bera Larisa

Publicat

în

Cod rutier 2024 | Amenzi de peste 800 de lei pentru abateri care până acum atrăgeau doar avertisment. Ce greșeli sunt sancționate de polițiști Noi reglementări asupra codului rutier au fost publicate în Monitorul Oficial și aduc câteva modificări pentru șoferi. Spre exemplu, o abatare care până în prezent atrăgea doar un avertisment, acum se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea