Peste 200 de bibliotecari din țară, specialiști de peste hotare și personalități culturale sărbătoresc Centenarul României și cei 75 de ani de existență a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La Alba Iulia,  în perioada 14-17 noiembrie 2018, va avea lor reuniunea științifică cu titlul Inițiative, Oportunități, Obiective ale bibliotecilor publice din România. Conferința Națională a ANBPR, organizată de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în calitate de gazdă, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

„Instituții culturale activ implicate în viața comunităților locale, bibliotecile publice, reunite în cadrul Asociației, înscriu această conferință în seria manifestărilor dedicate Centenarului. Acest eveniment încununează, la nivel național, seria tuturor proiectelor culturale și profesionale desfășurate pe întreg parcursul acestui an aniversar în bibliotecile afiliate. Cu un titlu extrem de generos, conferința oferă posibilitatea participanților de a împărtăși și de a afla diverse aspecte ale prezentului, dar și de a prospecta viitorul bibliotecilor și al profesiei de bibliotecar. Programul conferinței va include, pe lângă sesiunile de prezentări în plen, o serie de  ateliere paralele pe teme de actualitate ale profesiei, la care vă încurajăm să participați: Proiecte culturale dedicate Centenarului, Familii instruite – comunități puternice: Programe de literație,Tehnologie și inovație – proiecte derulate în biblioteci”, declară doamna Sorina Stanca, președintele Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

ELIT

În premieră pentru Alba Iulia, acest proiect de anvergură națională va reuni peste 200 de bibliotecari din întreaga țară, alături de specialiști de peste hotare și personalități culturale, pentru a sărbători Centenarul României și cei 75 de ani de existență a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Evenimentul face parte din Programul 6. PREGĂTIRE ȘI ÎNDRUMARE METODOLOGICĂ/ proiectul 6.2 Reuniuni științifice de profil din Proiectul de management al instituției care are următoarele obiective: „Colocvii profesionale și schimburi de experiență, asistență de specialitate pentru bibliotecile municipale, orășenești, comunale din județul Alba, coordonarea activităților curente, completarea colecțiilor, aplicarea normelor de biblioteconomie și de evidență, strategie culturală locală, îndrumare directă pe teren, organizare de consfătuiri și schimburi de experiență în relație cu proiectul 5.6 Bibliostudis”.

Facebook