Peste 20 de sancțiuni contravenționale aplicate de jandarmi, în județul Alba, pentru nepurtarea măștii, în ultimele 24 de ore

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Jandarmeria Alba continuă acțiunile  executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. În acest context, joi, 15 octombrie, peste 50 de jandarmi, alături de alte structuri și autorități, au actionat pe raza județului Alba.

Pe timpul misiunilor desfășurate în vederea verificării  respectării măsurilor impuse prin   Legea nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi mai multe zone aglomerate, printre care parcuri, terase, mijloace de transport în comun și autogări.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Au fost aplicate 24 de sanctiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, respectiv 22 de avertismente scrise si 2 amenzi contraventionale. Facem precizarea ca persoanele sanctioate cu amenda au mai fost sanctionate anterior cu avertisment scris, tot pentru fapta de nepurtare a mastii de protectie.

Sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, facem apel la cetațeni sa respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecie sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419