Peste 20 de elevi ai Școlii ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia s-au calificat la olimpiade și concursuri naționale

Peste 20 de elevi, de clasele V-VIII, ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia s-au calificat la olimpiade și concursuri naționale în anul școlar 2014-2015. Un număr de 18 elevi s-au calificat la probe individuale, lotul de olimpici fiind întregit de calificarea a două echipe, de băieți și fete, la concursul naţional de tetratlon.

scoala mihai eminescuAstfel, la disciplina Limba şi literatura română, cele 4 concursuri şi olimpiade au fost bifate după cum urmează:

ELIT

Olimpiada de Limbă, Literatură şi Comunicare română: Oltean Teodora (VII A) – menţiune – locul 5 pe ţară, Bozdog Raluca (VIII C) – menţiune – locul 5 pe ţară;

Olimpiada de Lingvistică: Bozdog Ana (V A) – premiul 2; Indrei Diana (VI C)

Concursul Naţional de Interpretare Transcurriculară „Ionel Teodoreanu”: Bandici Dan (V B) – Premiu Special; Indrei Diana (VI C); Ispas Adelina (VIIIC)

Cultură şi Spiritualitate Românească – Bandici Dan (V B) – menţiune – locul 6 pe ţară; Lazea Dragoş (VIII D)

La Olimpiada Naţională de Matematică au participat doi elevi din clasa a V-a B: Fiţ-Tito Rareş şi Giurgiu Costin.

La Olimpiada Naţională de Fizică s-a calificat elevul Toader Tudor din clasa a VIII-a D şi a obţinut premiul special şi medalie de bronz.

La Olimpiada Naţională de Biologie s-a calificat eleva Costandin Oana, din clasa a VII-a A.

La Concursul Naţional de Chimie „Raluca Rîpan” s-au calificat la etapa naţionala elevii Dan Alexandru şi Socol Dragoş, din clasa a VII-a A. Etapa naţionala va avea loc in perioada 10-14 iunie 2015, la Constanţa.

La concursul naţional de tetratlon, echipa de băieţi a obţinut locul 5 pe ţara, iar echipa de fete – locul 6 pe ţară. La individual, Jid Georgiana – locul 7 pe ţară, Vinţan Ionuţ – locul 8 pe ţară şi Micu Iulian – locul 5 pe ţară – toţi elevi in clasa a VIII-a.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...