Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 20 de elevi ai Școlii ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia s-au calificat la olimpiade și concursuri naționale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 20 de elevi, de clasele V-VIII, ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia s-au calificat la olimpiade și concursuri naționale în anul școlar 2014-2015. Un număr de 18 elevi s-au calificat la probe individuale, lotul de olimpici fiind întregit de calificarea a două echipe, de băieți și fete, la concursul naţional de tetratlon.

Astfel, la disciplina Limba şi literatura română, cele 4 concursuri şi olimpiade au fost bifate după cum urmează:

Olimpiada de Limbă, Literatură şi Comunicare română: Oltean Teodora (VII A) – menţiune – locul 5 pe ţară, Bozdog Raluca (VIII C) – menţiune – locul 5 pe ţară;

Olimpiada de Lingvistică: Bozdog Ana (V A) – premiul 2; Indrei Diana (VI C)

Concursul Naţional de Interpretare Transcurriculară „Ionel Teodoreanu”: Bandici Dan (V B) – Premiu Special; Indrei Diana (VI C); Ispas Adelina (VIIIC)

Cultură şi Spiritualitate Românească – Bandici Dan (V B) – menţiune – locul 6 pe ţară; Lazea Dragoş (VIII D)

La Olimpiada Naţională de Matematică au participat doi elevi din clasa a V-a B: Fiţ-Tito Rareş şi Giurgiu Costin.

La Olimpiada Naţională de Fizică s-a calificat elevul Toader Tudor din clasa a VIII-a D şi a obţinut premiul special şi medalie de bronz.

La Olimpiada Naţională de Biologie s-a calificat eleva Costandin Oana, din clasa a VII-a A.

La Concursul Naţional de Chimie „Raluca Rîpan” s-au calificat la etapa naţionala elevii Dan Alexandru şi Socol Dragoş, din clasa a VII-a A. Etapa naţionala va avea loc in perioada 10-14 iunie 2015, la Constanţa.

La concursul naţional de tetratlon, echipa de băieţi a obţinut locul 5 pe ţara, iar echipa de fete – locul 6 pe ţară. La individual, Jid Georgiana – locul 7 pe ţară, Vinţan Ionuţ – locul 8 pe ţară şi Micu Iulian – locul 5 pe ţară – toţi elevi in clasa a VIII-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea