Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 160 de săli de clasă vor fi modernizate la Sebeș: „Bugetul municipal pentru educație se îmbogățește cu 11 milioane de lei, finanțare nerambursabilă obținută de primărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 160 de săli de clasă vor fi modernizate la Sebeș: „Bugetul municipal pentru educație se îmbogățește cu 11 milioane de lei, finanțare nerambursabilă obținută de primărie”

Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Sebeș” în valoare totală de 11.074.120,96 lei, cu o contribuție de la bugetul local de 186.627,70 lei.

Prin intermediul acestui proiect, toate unitățile de învățământ din Sebeș (grădinițe, școli și licee) vor putea beneficia de înnoirea bazei materiale prin dotarea cu echipamente și elemente de mobilier moderne, cu accent pe digitalizare: table interactive, sisteme de tip desktop și sisteme all-in-one, sisteme video și de sunet, camere pentru videoconferințe, imprimante și scannere, dotări specifice laboratoarelor de științe și de informatică, dotări și mobilier pentru săli de clasă, ateliere de practică și săli de sport.

Obiectivul proiectului vizează transformarea digitală a școlilor, dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație performant și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.

Se va realiza echiparea cabinetelor, a cabinetelor de asistență psihopedagogică și a laboratoarelor de științe, precum și înființarea unora noi, și echiparea atelierelor de practică, inclusiv cu componente digitale specifice domeniului de calificare.

Rezultatele proiectului se vor regăsi în toate grădinițele, școlile și liceele Sebeșului:

-dotarea cu echipamente de tehnologie a informației (TIC) a sălilor de clasă existente – 160 de săli de clasă;

-dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de clasă existente – 169 de săli de clasă;

-dotarea cu echipamente TIC a laboratoarelor de informatică – 6 laboratoare;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a laboratoarelor de științe (fizică, chimie, biologie) – 6 laboratoare de științe;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor școlare – 6 cabinete școlare;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor de consiliere și asistență – 7 cabinete;

-dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de sport – 6 săli de sport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

23 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până la ora 21.30: Averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până la ora 21.30: Averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Localitățile vizate ANM a emis marți seara o atenționare cod galben de furtună, valabilă în mai multe localități din Alba, până la ora 21.30. Citește și: Cum va fi vremea până în 19 august […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea