Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 160 de săli de clasă vor fi modernizate la Sebeș: „Bugetul municipal pentru educație se îmbogățește cu 11 milioane de lei, finanțare nerambursabilă obținută de primărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 160 de săli de clasă vor fi modernizate la Sebeș: „Bugetul municipal pentru educație se îmbogățește cu 11 milioane de lei, finanțare nerambursabilă obținută de primărie”

Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Sebeș” în valoare totală de 11.074.120,96 lei, cu o contribuție de la bugetul local de 186.627,70 lei.

Prin intermediul acestui proiect, toate unitățile de învățământ din Sebeș (grădinițe, școli și licee) vor putea beneficia de înnoirea bazei materiale prin dotarea cu echipamente și elemente de mobilier moderne, cu accent pe digitalizare: table interactive, sisteme de tip desktop și sisteme all-in-one, sisteme video și de sunet, camere pentru videoconferințe, imprimante și scannere, dotări specifice laboratoarelor de științe și de informatică, dotări și mobilier pentru săli de clasă, ateliere de practică și săli de sport.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul proiectului vizează transformarea digitală a școlilor, dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație performant și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.

Se va realiza echiparea cabinetelor, a cabinetelor de asistență psihopedagogică și a laboratoarelor de științe, precum și înființarea unora noi, și echiparea atelierelor de practică, inclusiv cu componente digitale specifice domeniului de calificare.

Rezultatele proiectului se vor regăsi în toate grădinițele, școlile și liceele Sebeșului:

-dotarea cu echipamente de tehnologie a informației (TIC) a sălilor de clasă existente – 160 de săli de clasă;

-dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de clasă existente – 169 de săli de clasă;

-dotarea cu echipamente TIC a laboratoarelor de informatică – 6 laboratoare;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a laboratoarelor de științe (fizică, chimie, biologie) – 6 laboratoare de științe;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor școlare – 6 cabinete școlare;

-dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor de consiliere și asistență – 7 cabinete;

-dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de sport – 6 săli de sport.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO | Crucea Roșie Română a deschis Banca de Alimente şi în Alba Iulia, în parteneriat cu Carrefour România

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Crucea Roșie Română a deschis Banca de Alimente şi în Alba Iulia, în parteneriat cu Carrefour România

Crucea Roșie Română anunță lansarea proiectului Banca de Alimente în județul Alba. Programul social Banca de Alimente a devenit operațional în Alba Iulia prin intermediul parteneriatului încheiat cu noul hipermarket Carrefour România din incinta Carolina Mall, iar lansarea marchează cea de-a 29-a implementare a programului Banca de Alimente la nivel de județe în țară, având ca partener Carrefour România.

Lansat inițial în anul 2009, proiectul Banca de Alimente s-a dovedit a fi o soluție eficientă pentru sprijinirea persoanelor fără venituri sau cu venituri extrem de reduse, inspirat de modele similare de succes implementate în diverse țări din întreaga lume. În România, peste 500.000 de persoane au beneficiat de ajutor prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roșii Române, reprezentând o prezență solidară și eficientă pentru cei aflați în situații de dificultate.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ȋntr-o lume în care bunăstarea trebuie împărțită, Banca de Alimente este un exemplu elocvent al faptului că mici gesturi de bunătate pot avea un impact enorm. Fiecare donație, fiecare efort depus pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, ne apropie mai mult de un viitor în care nimeni să nu mai sufere de foame’’, a declarat Adrian Dușa, director filiala de Cruce Roșie Alba.

„Ȋn Carrefour România, ne angajăm să promovăm și să consolidăm solidaritatea în comunitatea noastră și dincolo de granițele ei, ne încredem în puterea unității noastre şi avem convingerea că solidaritatea stă la baza unui viitor mai prosper pentru toți. Banca de Alimente a Crucii Roşii Române, proiect căruia ne-am alăturat încă de la începutul său, acum peste 14 ani, este dovada faptului că fiecare gest de contribuție, indiferent cât de mic sau mare, contează şi aduce o rază de speranță în viața celor aflați în dificultate”, a declarat Ştefan Urziceanu, Head of CSR, Carrefour România.

Mecanismul de funcționare al programului este simplu: programul se bazează pe donații de alimente greu perisabile, achiziționate de clienții magazinului Carrefour România. Aceste alimente sunt depuse în containere special amenajate, amplasate după casele de marcat. Apoi, acestea sunt colectate de filiala Crucii Roșii Alba și transportate către depozitele dedicate, unde sunt sortate și ambalate în pungi personalizate. Fiecare pachet conține aproximativ 12 kg de alimente, suficiente pentru a acoperi necesitățile alimentare ale unei familii compuse din trei membri pentru o perioadă de 2 săptămâni.

Printre alimentele acceptate pentru donații se numără articole precum: mălai, făină, zahăr, ulei, orez, grâu, arpacaș, griș, fasole, mazăre uscată, linte, conserve (carne, pește, pate de ficat, dulceață, compoturi), produse instant (supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi), paste făinoase, cereale, hrană pentru bebeluși, dulciuri, nuci, fructe uscate sau confiate, semințe, ceai, apă, sucuri și multe altele.

Familiile din comunitățile vulnerabile se confruntă în mod constant cu lipsa hranei, iar sprijinul lor imediat și continuu este esențial. Crucea Roșie Română încurajează implicarea tuturor oamenilor în această inițiativă umanitară.

Prin parteneriatul cu Carrefour România, programul Banca de Alimente devine o prezență solidă și o speranță în județul Alba. Crucea Roșie Română rămâne dedicată misiunii sale de a oferi ajutor și sprijin celor care au nevoie, demonstrând că oamenii din comunitate pot face o schimbare semnificativă atunci când se unesc în sprijinul celor mai vulnerabili.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele implementate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 615 de subfiliale și 435 comisii. 8928 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Despre Carrefour România

Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 400 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platformele BRINGO și Glovo, disponibile gratuit în Google Play și App Store.

Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

DIRECTOR,
Adrian Ionel Dușa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Amenzi de peste 24.000 de lei, 2 permise suspendate și 6 certificate de înmatriculare reținute, bilanțul polițiștilor din Alba în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Amenzi de peste 24.000 de lei, 2 permise suspendate și 6 certificate de înmatriculare reținute, bilanțul polițiștilor din Alba în ultimele 24 de ore

Ieri, 28 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 407 persoane și au fost verificate 220 de autovehicule.

Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală 24.800 lei. A fost retrase 6 certificate de înmatriculare, au fost reținute, în vederea suspendării, două permise de conducere și au fost constatate 16 infracțiuni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

La acțiunile de informare au luat parte și reprezentații Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

AVARIE la conducta de apă potabilă din Aiud: Locuitorii mai multor străzi din municipiu au rămas fără apă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AVARIE la conducta de apă potabilă din Aiud: Locuitorii mai multor străzi din municipiu au rămas fără apă

O avarie s-a produs joi, 29 septembrie, la conducta de apă potabilă din Aiud. Locuitorii de pe opt străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Aiud informează consumatorii că în data de 29.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în municipiul Aiud pe str. Moților, str. Livezii, str. Fântânele, str. Păltiniș, str. Abrudului, str. Dorului, str. Codrului și str. Pășunii din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

Elit - Gustul Desăvârșit

La reluarea furnizării cu apă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258861932, 0258864018, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, au transmis reprezentanții APA CTTA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare