Peste 15.000 de tineri europeni, inclusiv români, vor primi bilete gratuite de călătorie prin Europa de la UE. Cum puteţi obţine permisele

În această vară, peste 15.000 de tineri europeni vor primi bilete gratuite de tren pentru a călători în cadrul Uniunii Europene. Programul DiscoverEU încearcă să contravină sentimentului de populism şi să promoveze Europa prin garantarea unui acces mai facil la schimburile culturale.

UE a lansat programul prin care acordă permise de călătorie Interrail tinerilor europeni. Iniţiativa a fost gândită pentru a contura asumarea identităţii europene în rândul tinerilor prin intermediul călătoriilor.

ELIT

Aproximativ 30.000 de tineri din UE care ating anul acesta vârsta de 18 ani vor fi eligibili pentru permise de călătorie valabile 30 de zile cu ajutorul cărora pot călători în patru ţări europene fără niciun cost.

Proiectul DiscoverEU acoperă doar costurile de călătorie, iar tinerii vor trebui să plătească pentru cazare, mâncare şi alte cheltuieli, pe cont propriu.

Iniţiativa a fost aprobată în luna martie, când braţul executiv al structurii europene a aprobat un buget de 12 milioane de euro pentru acest proiect.

Ideea a fost propusă de liderul partidului EPP, Manfred Weber, care a introdus iniţiativa în Parlamentul European.

Deoarece bugetul acoperă doar 15.000 de permise de călătorie, tinerii europeni trebuie să înregistreze o aplicaţie pe site-ul UE pentru a-şi câştiga permisul de călătorie. Cei interesaţi trebuie să aplice în luna iunie într-un interval de două săptămâni care va fi anunţat de structura europeană.

Sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...