Rămâi conectat

Actualitate

Peste 120 de milioane de euro investiţi în municipiu prin proiecte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Anul 2010 s-a dovedit un an fructuos pentru dezvoltarea edilitară şi administrativă a municipiului Alba Iulia. Numai datorită proiectelor, 37 la număr, derulate de administraţia locală au fost atrase fonduri în valoare de 120.136.170,87 euro, adică 516.585.534,81 lei, o sumă foarte importantă în sine, dar a cărei valoare sporeşte dacă avem în vedere problemele care şi-au găsit rezolvarea prin implementarea acestor proiecte. Legătura dintre Alba Iulia şi Oarda este mai bună după darea în folosinţă a podului peste râul Sebeş, locuitorii din oraşul de jos vor avea străzi mai frumoase, cei care locuiesc în noul cartier dintre Alba Iulia şi Miceşti vor avea canalizare şi o arteră principală modernă, pasajele peste calea ferată de pe DN 81 vor fi ambele reabilitate, la fel şi podul peste râul Ampoi, cât despre transformările prin care trece Cetatea Alba Carolina… acestea sunt binecunoscute. Am numit doar câteva dintre proiectele mari de infrastructură aflate fie în faza de execuţie, fie în faza de licitaţie a lucrărilor la care putem adăuga două noi parcuri – unul în Alba Iulia, altul în Miceşti, îmbunătăţirea serviciilor pe care administraţia locală le oferă cetăţenilor, construirea de locuinţe sociale, reabilitarea unor clădiri destinate învăţământului, sau a Bazinului Olimpic, ori proiectele cu caracter social destinate fie sprijinirii copiilor proveniţi din familii cu situaţii materiale precare să nu abandoneze şcoala, fie îmbunătăţirii condiţiilor de locuire în cartierul Lumea Nouă. Cele 37 de proiecte răspund unei game largi de probleme de a căror rezolvare Primăria municipiului Alba Iulia este responsabilă.
Nu toate proiectele sunt finanţate din fonduri europene, ci există şi proiecte de infrastructură care sunt finanţate din fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Culturii şi Ministerului Mediului. Valoarea proiectelor finanţate din banii guvernului României se ridică la 16.341.724,02 euro, ceea ce înseamnă că „partea leului” vine din proiecte cu finanţare europeană. Un ultim amănunt care să confirme odată în plus succesul Primăriei Alba Iulia în atragerea fondurilor europene este acela că odată cu semnarea, joi, 9 decembrie 2010, a contractului de finanţare pentru reconstruirea laturii de vest a Cetăţii Alba Carolina, administraţia albaiuliană a devenit prima din ţară care a contractat toate proiectele depuse spre finanţare în cadrul Axei 1 a Programului Operaţional Regional, referitoare la Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană.
Cum scrierea şi contractarea proiectelor s-a cam finalizat, anii viitori, până în 2013 sunt ani destinaţi implementării. Succes!
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea