Peste 1,2 milioane de lei – valoarea amenzilor aplicate de polițiștii din Alba în acţiunile preventive din perioada premergătore Sărbătorilor Pascale

controale piataDe la începutul lunii aprilie, poliţiştii din Alba acţionează cu efective mărite, pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a furturilor şi a infracţionalităţii stradale dar şi pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, controalele efectuate ieri, 17 aprilie a.c., de către structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, transporturi şi acţiuni speciale s-au concretizat în constatarea a 18 infracţiuni, dintre care 5 de evaziune fiscală.

ELIT

Au fost aplicate 255 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.700 lei, cele mai multe (222) pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

Tot în cursul zilei de ieri au fost verificaţi 29 de agenţi economici şi 340 de mijloace de transport şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.180 lei.

Din 1 aprilie a.c., dată la care a debutat acţiunea premergătoare Sărbătorilor Pascale, polițiștii din Alba au verificat 1.134 agenţi economici şi peste 5.800 mijloace de transport şi au constatat 214 infracţiuni, din care 46 de evaziune fiscală. A fost confiscate bunuri în valoare de 65.929 lei, şi au fost aplicate 5.587 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.214.783 lei.

Acţiunile poliţiştilor din Alba vor continua până în data de 19 aprilie inclusiv.

FOTO: arhiva

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...