Peste 1000 de persoane din Miraslău, Inoc, Ormeniş, Unirea, Lopadea Nouă au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii la conducta magistrală

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

UPDATE: Defecţiunea a fost remediată iar în cursul serii persoanele afectate de avaria magistralei vor avea din nou apă potabilă.

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au produs luni, 6 februarie, o avarie destul de serioasă la conducta magistrală de apă potabilă, pe tronsonul Galda-Aiud-Ocna Mureş. 1161 de persoane din localităţile Miraslău, Inoc, Ormeniş, Unirea, Lopadea Nouă sunt afectate de această defecţiune dar se lucrează intens pentru remedierea urgentă a situaţiei şi potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba se preconizează finalizarea lucrărilor pentru azi la amiază. Chiar şi în aceste condiţii apa va atinge parametrii de calitate prevăzuţi doar în jurul orei 15.00. Populaţia afectată a fost asigurată cu apă potabilă şi în această perioadă, însă cu presiune scăzută.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a monitorizat în continuare gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ninsori şi vânt, valabil până în data de 8 februarie, orele 10.00.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în relativă creştere faţă de ultimele zile, înregistrându-se temperaturi minime în zona montană de – 11 grade Celsius.

Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (76 cm) şi Scărişoara (50 cm). În perioada următoare vremea va fi geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului.

foto: arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Must de Jidvei