Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 1000 de persoane din Miraslău, Inoc, Ormeniş, Unirea, Lopadea Nouă au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii la conducta magistrală

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UPDATE: Defecţiunea a fost remediată iar în cursul serii persoanele afectate de avaria magistralei vor avea din nou apă potabilă.

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au produs luni, 6 februarie, o avarie destul de serioasă la conducta magistrală de apă potabilă, pe tronsonul Galda-Aiud-Ocna Mureş. 1161 de persoane din localităţile Miraslău, Inoc, Ormeniş, Unirea, Lopadea Nouă sunt afectate de această defecţiune dar se lucrează intens pentru remedierea urgentă a situaţiei şi potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba se preconizează finalizarea lucrărilor pentru azi la amiază. Chiar şi în aceste condiţii apa va atinge parametrii de calitate prevăzuţi doar în jurul orei 15.00. Populaţia afectată a fost asigurată cu apă potabilă şi în această perioadă, însă cu presiune scăzută.

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a monitorizat în continuare gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ninsori şi vânt, valabil până în data de 8 februarie, orele 10.00.

Vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în relativă creştere faţă de ultimele zile, înregistrându-se temperaturi minime în zona montană de – 11 grade Celsius.

Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (76 cm) şi Scărişoara (50 cm). În perioada următoare vremea va fi geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea