Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 100.000 de examene trichineloscopice efectuate de DSVSA Alba în 2012

Alexandra Mates

Publicat

în

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba a făcut public raportul de activitate pentru anul trecut. În ceea ce priveşte examinele trichineloscopice, DSVSA Alba a efectuat un număr impresionant de teste. Cu toate acestea, în 2012 nu s-a inregistrat niciun caz de trichineloză la om, în judeţul Alba.

În cursul anului 2012, medicii veterinari de la Circumscripţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Alba, medicii veterinari din abatoare, Circumscripţiile concesionate din judeţul Alba au efectuat un număr de 111.779 de examene trichineloscopice la porci domestici în abatoare şi 20.994 de examene la porci din gospodăriile populaţiei. Totodată, au fost efectuate 286 trichineloscopice la mistreţi.

Au fost depistaţi 15 porci domestici şi 4 porci mistreţi infestaţi cu Trichinella spiralis. Carnea provenită de la aceştia a fost confiscată de medicii veterinari şi incinerată.

În comunicatul DSVSA Alba se menţionează că nu s-a înregistrat niciun episod de trichineloză la om, pe parcursul anului trecut.

Reamintim faptul că în această lună au fost înregistrate 9 cazuri de îmbolnăvire cu trichineloză, pe raza judeţului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea