Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Persoanele vindecate de COVID-19 se pot reîmbolnăvi. Avertismentul OMS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății avertizează populația cu privire la faptul că persoanele vindecate de COVID-19 se por reîmbolnăvi, iar imunitatea nu este permanentă: ”Anticorpii dezvoltați pentru a lupta împotriva Covid-19 funcționează doar pentru o perioadă limitată, vor fi necesare rapel-uri în mod regulat”.

La fel ca numărul exact de cazuri de Covid, este dificil să știm cu exactitate câte reinfectări s-au produs de la începutul epidemiei. În prezent, doar câteva zeci au fost confirmate de studii și de autorități. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a declarat că ar putea confirma șase cazuri și că nu ar avea suficiente dovezi pentru alte 50 de persoane.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comparativ cu cele 40 de milioane de infectări confirmate pe plan global, cifra este, prin urmare, extrem de scăzută. Dr. Jacques Lambrozo, specialist în medicină internă, explică pentru Atlantico: „Este probabil ca alte cazuri de reinfectări benigne să aibă loc, fără a fi efectuată o investigație virologică”.
Reinfectările, mai grave decât prima contaminare

Numărul de reinfectări este redus, dar severitatea acestora intrigă specialiștii. Pe 9 octombrie, Clinical Infectious Disease a raportat un pacient olandez în vârstă de 89 de ani care a murit după o a doua infectare. Admis de urgență la spital, prezentând simptome cu câteva săptămâni înaintea decesului, a fost externat în cele din urmă fără prea multe efecte secundare, cu excepția oboselii. A doua infectare a fost mai violentă.

Rămâne foarte dificil pentru oamenii de știință să tragă concluzii, având în vedere cazurile extrem de izolate. Un pacient din Hong Kong, de exemplu, nu a prezentat niciun simptom după primirea celui de-al doilea test pozitiv. Potrivit oamenilor de știință care au scris un studiu pe această temă, doza de virus la care sunt expuși pacienții este un factor determinant.
O surpriza pe jumătate

Mai mulți medici explică faptul că imunitatea la coronavirus pe tot parcursul vieții a fost foarte puțin probabilă încă de la început. „Exemplele altor coronavirusuri, responsabile cu răceli obișnuite, dar și cele ale SARS și MERS, arată că nu există imunitate pe viață”, a subliniat recent un expert OMS. Acest lucru poate explica parțial eșecul politicilor de imunizare colectivă urmate de anumite țări, cum ar fi Suedia, Olanda sau Statele Unite.
Un impact pentru vaccin ?

Diferența dintre imunitate generală, pe tot parcursul vieții, și imunitatea tranzitorie este importantă în dezvoltarea unui vaccin. Deoarece, dacă anticorpii dezvoltați pentru a lupta împotriva Covid-19 funcționează doar pentru o perioadă limitată, vor fi necesare rapel-uri în mod regulat. Microbiologul Sarah Pitts explică în The Conversation că ar putea fi necesară o injecție anuală, conform smartradio.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea