Persoanele înşelate în dosarul „Romexterra – Mia Carn”, citate la termenul din iunie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Dosarul penal cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Dosarul Romexterra – Mia Carn” s-a aflat marţi pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. La acest termen de judecată s-a constatat o lipsă de procedură cu privire la citarea unei părţi civile. În această cauză au fost citate 50 de persoane vătămate ce s-au constituit parte civilă în cauză cu sumele reprezentând cuantumul creditelor acordate, al dobânzilor şi comisioanelor cu care au fost înscrise în Centrala Riscurilor Bancare. „Deoarece judecata poate avea loc numai dacă părţile sunt legal citate şi procedura este îndeplinită, Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea cauzei pentru data de 12 iunie 2012”, a precizat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al instanţei.
Curtea de Apel Alba Iulia judecă recursurile declarate de către DNA Alba Iulia şi MKB Romexterra Bank Bucureşti împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Aiud în acest dosar prin care s-a dispus refacerea urmăririi penale în această cauză.
Patru angajate ale MKB Romexterra Bank SA Alba Iulia, Marinela Ramona Nichimiş, Mihaela Carmen Vîntu, Mihaela Barbu şi Stanca Şipoş au fost trimise în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Alături de acestea au mai fost trimise în judecată Maria Ispas, administrator la SC Mia Carn SRL Miraslău şi două contabile ale acestei societăţi: Livia Damian şi Catrina Popa.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 21 noiembrie 2006 – 14 iunie 2007, Marilena Ramona Nichimiş, în calitate de director al MKB Romexterra Bank SA – Sucursala Alba Iulia, a aprobat în mod nelegal încheierea unui număr de 52 de credite în valoare totală de 1.835.000 lei şi 5.000 euro, bani ce au fost încasaţi de Maria Ispas. Contractele de credit au fost încheiate, în mod fictiv, în numele a 52 de angajaţi ai SC Mia Carn SRL, care au semnat documentele bancare necesare acordării creditului fără a li se aduce la cunoştinţă natura acestor acte şi fără a încasa banii acordaţi de bancă. (I.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

sile 18 mai 2012 at 7:10

la curtea de apel alba nu se judeca, doar se dau termene ,proceduri dupa, proceduri, trageri de timp ; vezi doamne sunt sufocati de numarul doaserelor!!!; avocatii abia ingaima cateva cuvinte ,dupa care magistratii susotesc intre ei , ascunzindu-si fata , ca sa nu se auda ce se pune la cale!!!!si se dau noi termene !!! judecata in spatele usilor inchise …

Comentariile sunt oprite