Rămâi conectat

Actualitate

Persoanele cu handicap ireversibil, scutite să se prezinte la evaluările periodice ale comisiei de specialitate pentru prelungirea termenului cetificatului. Documentul devine permanent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele cu handicap ireversibil, scutite să se prezinte la evaluările periodice ale comisiei de specialitate pentru prelungirea termenului cetificatului. Documentul devine permanent

Persoanele cu handicap ireversibil vor fi scutite să se prezinte la evaluările periodice ale comisiei de specialitate pentru a li se prelungi termenul certificatului, se arată într-un proiect de lege adoptat marți de deputați. Astfel documentul, certificatul va deveni unul permanent pentru această categorie.

Proiectul de lege reglementează obligaţia Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap de a stabili termen permanent de valabilitate pentru certificatul eliberat persoanelor cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare, fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluări periodice.

De altfel, autorităţile publice responsabile cu elaborarea criteriilor de evaluare şi încadrare în grad de handicap au obligaţia stabilirii afecţiunilor medicale care întrunesc caracter ireversibil. Nerespectarea dispoziţiilor prevăzute în proiect se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 100.000 lei.

Proiectul a fost inițiat de parlamentarii USR și a fost adoptat de Camera Deputaților care este și forul decizional în acest caz. Legea merge la promulgare.

„Din păcate, au trecut mai bine de doi ani jumătate de la momentul la care parlamentarii partidului au depus această iniţiativă legislativă. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată. Mi-aş dori ca pe viitor să putem da cu toţii dovadă de umanitate şi astfel de proiecte legislative să treacă mai cu spor prin tot procesul, pentru că oamenii cu handicap nu au ales ei să fie cu handicap. Sper că domnul preşedinte are disponibilitatea necesară ca să promulge cât de repede proiectul de lege şi să-i ajutăm pe aceşti oameni să nu mai fie târâţi pe la comisiile de stabilire a gradului de handicap”, a declarat după votul din plen deputatul USR Radu Panait.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea