Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani vor putea ieși mai repede la pensie. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat proiectul cu 314 voturi ”pentru” și unul ”împotrivă”.

camera-deputatilor1Până acum beneficiau de reducerea vârstei standard de pensionare cei care au lucrat în grupa I de muncă cel puţin 6 ani.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect de lege, arătând că reglementează situaţia celor care au lucrat în industria grea, siderurgică şi că se repară o nedreptate.

Proiectul aparţine mai multor parlamentari PSD, la care s-au adăugat amendamente din proiectul unor parlamentari UDMR.

Astfel, perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I de muncă până la data de 1 aprilie 2001 vor constitui stagii de cotizare în condiţii speciale în vederea reducerii vârstei standard de pensionare.

Perioadele de vechime în muncă realizate până la 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de 2 ani, se vor constitui în stagii de cotizare în condiţii deosebite în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, după adoptarea legii, că este o măsură care repară o nedreptate făcută de Guvernul PDL.

Sursa Digi24

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea