Rămâi conectat

Actualitate

Permisul de conducere de categoria B, valabil și pentru motociclete: Ce condiții trebuie să întrunească șoferii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Permisul de conducere de categoria B, valabil și pentru motociclete: Ce condiții trebuie să întrunească șoferii

Permisul de conducere categoria B va putea fi valabil şi pentru motociclete, însă în anumite condiţii. Modificarea din Codul Rutier a fos adoptată, luni 30 octombrie, de Senat.

 

Senatorii au adoptat, astăzi, modificarea din legea care completează OUG 195/2002 (Codul Rutier) şi care prevede posibilitatea ca deţinătorii de permis de conducere de categoria B să poată conduce şi anumite motociclete, în anumite condiţii.

Proiectul de lege iniţial, adoptat de parlamentari, a fost refuzat de preşedintele Klaus Iohannis, astfel că acum s-a întors în Parlament pentru a fi modificat.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat reexaminarea legii pentru că „este neclar cum anume se va face dovada absolvirii celor 10 ore de pregătire practică şi dacă această dovadă trebuie deţinută fizic şi prezentată în cazul unui control, de fiecare conducător de vehicule, alături de permisul de conducere eliberat”.

Acum, legea a fost modificată şi prevede că şoferii care deţin categoria B pot conduce motociclete cu capacitatea cilindrică maximă de 125 cm cubi, cu condiţia să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere pentru categoria B. În plus, şoferii trebuie să facă dovada, atunci când sunt opriţi în trafic, printr-o adeverinţă de absolvire a unui curs de pregătire practică.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere pentru categoria B de vehicule şi fac dovada, printr-o adeverinţă, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 15 ore în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se arată într-un articol amendat în urma reexaminării iniţiativei legislative.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 17 iulie 2024, o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din Alba și alte județe din țară.  Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea