Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi înjumătăţită

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, dar cuantumul va rămâne neschimbat, a declarat, vineri, pentru Mediafax ministrul Muncii, Ioan Botiş. Ministrul Muncii a spus că sunt mai multe variante de modificare a reglementărilor privind indemnizaţia pentru creşterea copilului. Una dintre variantele luate în calcul se referă la înjumătăţirea perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la doi la un an, potrivit unor surse.
Premierul Emil Boc spunea în 20 septembrie, că Guvernul intenţionează să regândească indemnizaţia de creştere a copilului, reducând „generozitatea” unor astfel de plăţi.
Curtea Consituţională a validat, în 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.
Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an. (L.M.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419