Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Performanțe incredibile înregistrate de elevii din Alba, la olimpiadele școlare! Peste 1500 de premii la etapele județene, naționale și internaționale

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanțe incredibile înregistrate de elevii din Alba, la olimpiadele școlare! Peste 1500 de premii la etapele județene, naționale și internaționale

Anul școlar 2022-2023 a fost un an marcat de excelență pentru elevii din Județul Alba, care au reușit să obțină premii semnificative atât la etapele județene, cât și la cele naționale și internaționale ale Olimpiadelor și Concursurilor școlare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La etapa județeană a Olimpiadelor și Concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023, elevii din Județul Alba au obținut nu mai puțin de 1.417 premii, ceea ce arată o creștere semnificativă față de anul școlar precedent, când au fost înregistrate 1.107 premii la nivel județean.

De asemenea, au fost evidențiate și performanțe notabile la nivel național, unde 151 de elevi din județ au reușit să se claseze printre cei mai buni în țară. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de anul școlar 2021-2022, când 90 de elevi din Județul Alba au reușit să obțină premii la nivel național.

De asemenea, doi elevi din Județul Alba au reușit să obțină calificarea la nivel internațional în diverse competiții școlare.

Disciplinele cu cele mai multe premii pentru anul 2022-2023, obținute de elevii din Alba, au fost următoarele:

  • Limbi străine – 184 premii
  • Limba și Literatura Română – 90 premii
  • Matematică – 60 premii
  • Științe socio-umane – 41 premii
  • Informatică – 33 premii

Pentru a oferi o imagine mai clară a evoluției performanțelor elevilor din Județul Alba la diversele olimpiade, să comparăm datele pentru ultimii doi ani școlari:

Anul școlar 2021-2022:

– Premii la etapa județeană: 1.107
– Premii la nivel național: 90
– Premii la nivel internațional: 2

Anul școlar 2022-2023:

– Premii la etapa județeană: 1.417
– Premii la nivel național: 151
– Premii la nivel internațional: 2

Această creștere semnificativă a performanțelor la toate nivelurile competițiilor școlare arată angajamentul crescut al elevilor din Județul Alba și susținerea acordată de cadrele didactice și de sistemul educațional local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea