Rămâi conectat

Curier Județean

PERCHEZIȚII la Jidvei: O armă, muniţie şi o arbaletă, ridicate de poliţişti. Doi bărbați cercetați pentru uz de armă neletală fără drept şi uciderea animalelor domestice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Secţiei 6 de Poliţie Rurală Jidvei, în colaborare cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba, au ridicat o armă neletală, o arbaletă şi muniție, deţinute ilegal, în urma unor percheziţii domiciliare care au avut loc ieri, pe raza comunei Jidvei.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii Secţie 6 Poliţie Rurală Jidvei împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 3 percheziţii la domiciliile şi reşedinţa a doi bărbaţi din comuna Jidvei bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, cei doi bărbaţi, de 29 şi 25 de ani, ar fi deţinut, fără drept, o armă de tir cu aer comprimat, muniţie aferentă acesteia precum şi o arbaletă cu săgeţi, pe care le-ar fi folosit pentru uciderea de animale domestice.

Poliţiştii au găsit, la domiciliul unui dintre ei, o armă cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, 305 proiectile din plumb (alice), de acelaşi calibru, supuse autorizării, precum şi o arbaletă şi 13 săgeţi din fibră de carbon, cu vârf metalic, supuse notificării, în conformitate cu prevederile Legii 295 din 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Acestea au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, iar faţă de bărbatul de 29 de ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 3 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea