Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

UPDATE VIDEO: Percheziţii acasă la contrabandişti în Alba, Hunedoara şi Timişoara în operaţiunea „Trabucul Sârbesc”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

13 percheziţii în judeţul Alba

Chiar în aceste momente (miercuri, 18 ianuarie, ora 7.10) sunt în plină desfăşurare 22 de percheziţii simultane în trei judeţe: Alba, Hunedoara şi Timişoara. Poliţiştii de la IPJ Alba vizează 19 persoane invinuite de contrabandă cu ţigări. Acţiunea a fost instrumentată de Serviciul de investigare a Fraudelor din Alba şi se desfăşoară cu sprijinul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

UPDATE: Primii doi suspecţi de contrabandă cu ţigarete au fost aduşi cu mandat, pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Alba. Se pare că marfa intra în ţară pe graniţa de vest cu Serbia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a declarat că peste 70 de poliţişti au participat la cele 22 de percheziţii la locuinţele sau societăţile comerciale ale suspecţilor de contrabandă.

Urmează ca în următoarele ore să ajungă la IPJ Alba şi restul persoanelor învinuite.

Comunicat IPJ Alba:

Pe baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au stabilit faptul că în cursul anului 2011 – 2012, două dintre persoanele învinuite erau sprijinite în activitatea infracţională de un număr de 7 persoane in judeţul Alba şi colaborau în activitatea de comerţ ilicit, cu produse accizabile de contrabandă cu 10 persoane din judeţele Hunedoara şi Timiş.

Având în vedere starea de fapt, cercetările au fost extinse, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete şi faţă de cele 17 persoane.

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, în cursul zilei de azi, 18.01.2012, începând cu ora 0600, sunt efectuate simultan 22 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (5 percheziţii), Hunedoara (4 percheziţii) si Alba (13 percheziţii), la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând celor 19 învinuiţi.

La acţiunea denumită „TRABUCUL SARBESC”, participă 74 de poliţişti, din care 60 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către 14 poliţişti din cadrul celorlalte inspectorate pe a căror rază de competenţă teritorială sunt efectuate percheziţiile, respectiv Timiş si Hunedoara.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul D.G.I.P.I. – Serviciile de Informaţii şi Protecţie Internă Alba şi Timiş şi D.S.O.S. – Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba.

Vom reveni cu amănunte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea