PERCHEZIȚII în mai multe locații din vestul țării: Albaiulienii, printre victimele unui grup infracțional care plasa bani falși pe piață

Mai multe persoane din Alba Iulia și Sebeș se numără printre victimele unui grup infracțional din Valea Jiului care plasa bani falși pe piață.

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara în această dimineață pentru anihilarea rețelei care a umplut vestul României și nu numai cu euro falși. Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara au descins în 12 locații din Petroșani, unde era cartierul general al grupării.

ELIT

Din investigații a reieșit că, începând cu 2019, suspecții au plasat în repetate rânduri bancnote false de 50 de euro pe piață. Aceștia acționau în alte zone decât Valea Jiului și, de obicei, cumpărau de pe OLX diverse bunuri scoase la vânzare, în special telefoane mobile.

Au înșelat cumpărători din Timișoara, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Arad, Oradea, Marghita,Călărași , Alba Iulia sau Râmnicu Vâlcea. Gruparea era organizată piramidal pe două paliere, liderul grupării fiind cel care asigura aproviziona grupării cu valută falsă adusă din Italia. Pe piața din România au fost plasați peste 20.000 euro. După ce cumpărau diverse bunuri cu valuta falsă, alți membri ai grupării publicau anunțuri de vânzare pentru a vinde unor cumpărători de bună credință.

De-a lungul timpului, celor patru bărbați care au constituit nucleul grupării au aderat și alte persoane care au fost dispuse să plaseze valută falsă. Cei 12 suspecți, acuzați de constituire de grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune, urmează să fie aduși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Sursa: pressalert.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...