Rămâi conectat

Ştirea zilei

PERCHEZIȚII în Alba și alte trei județe, la suspecții unui furt de biciclete, de la un depozit din Belgia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*”Lovitură ca-n filme” – suspecții au pătruns în depozit prin efracție, mascați, și au sustras 371 de biciclete în valoare de peste 600.000 de euro

Pe raza judeţelor Alba, Arad, Botoşani şi Suceava s-au efectuat, vineri, 11 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni organizate de procurorii DICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Arad şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul statelor membre U.E.

diicot aradÎn cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii martie 2015, suspecţii F.Ş., S.O.S, T.P., M.V.E., T.M.A. şi B.B.P., au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi suspecţii B.M.L., M.C., Ş.V., R.G. şi B.I., cu scopul săvârşirii de infracţiuni contra patrimoniului. S-a reţinut că în noaptea de 28/29.03.2015, suspecţii, prin efracţie şi escaladare au pătruns mascaţi în incinta unui depozit situat pe raza localităţii Aubange, Belgia, de unde au sustras un număr de 371 biciclete, în valoare totală de 620.316,97 euro”, precizează DIICOT Arad.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost recuperate un număr de 235 biciclete şi alte bunuri provenite din activităţi infracţionale.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Arad au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

Acţiunea a fost efectuată în colaborare cu autorităţile judiciare belgiene.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

FOTO: DIICOT Arad

[nggallery id=340]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea