Curier Județean
Percheziții, ce vizează destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice, în Alba și alte 8 județe
Un număr de 37 de percheziţii care vizează destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice au avut loc astăzi în nouă judeţe din țară, printre care și Alba.
Este vorba despre un prejudiciu de 500.000 de euro, fiind păgubiți în special clienţi ai Poştei italiene, din conturile cărora erau extrași fraudulos banii. În acest dosar s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul a 36 de învinuiţi, poliţiştii BCCO și procurorii DIICOT efectuând percheziţii în Suceava, Bacău, Craiova, Constanţa, Alba, Galaţi, Piteşti, Braşov şi Dâmboviţa, urmând să fie puse în aplicare 35 de mandate de aducere.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Suceava, începând de anul trecut poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au în lucru, sub coordonarea unui procuror DIICOT, un dosar penal în care sunt vizate mai multe persoane, între care cinci cetăţeni străini. În acest dosar sunt cercetaţi şi doi tineri din comuna botoşăneană Hudeşti, un altul din Bacău, un altul din Băileşti (Dolj) şi o tânără din Târgovişte.
Anchetatorii au stabilit că suepecţii au constituit un grup infracţional la care au aderat 36 de persoane şi care acţiona în judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Sibiu, Dâmboviţa, Galaţi şi Dolj.
Membrii grupării sunt acuzaţi de infracţiuni informatice, prin fraudarea în special a clienţilor Poste Italiane s.p.a, după ce au obţinut datele de acces în conturile bancare online banking ale acestora, prin metoda phishing, au accesat fraudulos conturile şi au făcut transferuri frauduloase de bani prin Western Union.
O parte din membrii grupării acţionau pe teritoriul Italiei pentru obţinerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor şi realizarea transferurilor frauduloase către alţi membri ai grupării care, la rândul lor, aveau sarcina să ridice banii de la diferite agenţii Western Union de pe teritoriul României.
Acuzaţiile aduse membrilor reţelei sunt constituire, aderare si sprijinire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, deţinere fără drept a unui program informatic, a unei parole, cod de acces sau date informatice şi distribuire sau punere la dispoziţie, fără drept, a unui dispozitiv sau program informatic, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice.

Curier Județean
Săptămâna Prevenirii Criminalității: Polițiștii din Alba au susținut dezbateri pentru prevenirea discriminării, sub sloganul ”Diferiți, dar egali!”
Săptămâna Prevenirii Criminalității: Polițiștii din Alba au susținut dezbateri pentru prevenirea discriminării, ”Diferiți, dar egali!”
În cadrul Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, ziua de luni, 23 mai, a fost dedicată prevenirii discriminării.
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu partenerii tradiționali în desfășurarea activităților informativ – preventive au susținut dezbateri pe această temă, sub sloganul ”Diferiți, dar egali!”.
Polițiștii au fost prezenți la Serviciul Public de Asistență Socială Cugir – Baia Socială, unde au prezentat criteriile și formele discriminării, în scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, dar egali în drepturi.
Același mesaj a fost susținut și în fața elevilor care studiază la Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu Cugir și la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, polițiștii informându-i pe copii despre necesitatea acceptării și respectării drepturilor, dar și despre faptul că discriminarea este un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege.
Reamintim faptul că, în perioada 22 – 27 mai 2022, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.
În context, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organizează, zilnic, activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.
Mâine, 24 mai, vor fi desfășurate activități de prevenirea violenței domestice.
Curier Județean
5 proiecte în valoare de peste 21 de milioane de lei depuse de primăria Cugir, prin PNRR: În ce vor fi investiți banii
5 proiecte în valoare de peste 21 de milioane de lei depuse de primăria Cugir, prin PNRR: În ce vor fi investiți banii
Orașul Cugir vrea să acceseze fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dezvoltarea invațământului și pentru digitalizare în administrația locală
În prima săptămână de lansare a apelurilor de proiecte din componenta PNRR C10 destinată comunităților locale, în zilele de 18 și 20 mai, Primăria Cugir a depus un număr de cinci proiecte a căror valoare totală este de aproximativ 21.300.000 lei. „Am reușit să ne organizăm și să ne încadrăm în condițiile aferente acestui program, inclusiv în limitele de timp care ne-au fost impuse prin aplicarea principiului primul venit/primul servit”. Am înaintat cinci cereri de finanțare pentru investiții care răspund necesităților noastre de dezvoltare și sunt în acord cu ghidul specific PNRR. Este vorba de trei proiecte de dezvoltare a infrastructurii educaționale și două proiecte care vizează digitalizarea administrației locale” a declarat primarul Adrian Teban.
Potrivit edilului, unul dintre proiectele administrației locale își propune „Dezvoltarea învățământului preuniversitar prin crearea unui campus multifuncțional în orașul Cugir”. Viitorul campus va găzdui centre IT, tehnic-dual, robotică, etc. în cadrul cărora elevii vor avea șansa să-și dezvolte abilitățile conform standardelor actuale. În acest sens, vor fi realizate lucrări de reabilitare și creștere a eficienței energetice a trei clădiri aparținătoare Colegiului Național ”David Prodan” Cugir, aflate în momentul de față într-o stare avansată de degradare: atelierul școală, căminul de elevi și fosta cantină. Valoarea totală a proiectului este de 11.472.575,80 lei (inclusiv TVA).
Tot Colegiul Național „David Prodan” ar urma să beneficieze de reabilitare sălii de gimnastică, construită în anul 1977 sub forma unei clădiri independente compusă din două corpuri alăturate, reprezentând sala de gimnastică , repectiv vestiare și centrală termică. Investiția presupune renovarea energetică moderată a acestei săli de sport, valoarea totală a proiectului fiind de 1.581.926,50 lei (inclusiv TVA).
Pentru îmbunătățirea infrastructurii celuilalt colegiu din localitate, administrația locală a înaintat o cerere de finanțare în valoare de 7.516.727,82 lei (inclusiv TVA). Cu acești bani, Primăria Cugir își propune să reabiliteze căminul Ion D.Lăzărescu Cugir, care, datorită vechimii și a întreținerii insuficiente, se află în stare accentuată de degradare. Investiția vizează lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii, în valoarea totală de 7.516.727,82 lei (inclusiv TVA).
Potrivit primarului Adrian Teban, administrația cugireană a dorit să profite de oportunitatea oferită PNRR pentru a mai face un pas important spre digitalizare, astfel că a depus două proiecte pentru actualizarea în format digital a documentațiilor de amenajarea teritoriului și de urbanism. Este vorba despre Planul de mobilitate urbană a oraşului Cugir și Planul Urbanistic General al UAT Cugir, a căror valoare este de 97.591,90 lei , respectiv 609.161 lei.
Curier Județean
FOTO| „Și mâinile mici pot salva vieți”: Elevii de la Liceul Sportiv din Alba Iulia au învățat noțiuni teoretice și practice de acordare a primului ajutor
FOTO| „Și mâinile mici pot salva vieți”: Elevii de la Liceul Sportiv din Alba Iulia au învățat noțiuni teoretice și practice de acordare a primului ajutor
Citește și: Comunicat de presă| Marcela Vîlcan, consilier local PNL Alba Iulia: Am inițiat programul „Mâinile mici pot salva vieți”
Citește și: FOTO| „Și mâinile mici pot salva vieți”: Elevii de la Seminarul Teologic Alba Iulia au învățat noțiuni teoretice și practice de acordare a primului ajutor
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare
-
Sportacum 21 de ore
FOTO: LPS Alba Iulia, campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial | Aur dedicat memoriei lui Nicușor Marcu!
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare
-
Ştirea zileiacum 17 ore
ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla
-
Curier Județeanacum 8 ore
Judoka Alexandru Sibișan, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, medalie de bronz la Gimnaziada din Franța
-
Actualitateacum 22 de ore
Traian Băsescu ar fi făcut accident de mașină, în București: Ce rezultat a dat aparatul etilotest
-
Actualitateacum 20 de ore
Ministrul Educației: „Nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației”
-
Actualitateacum 21 de ore
Țara noastră a urcat pe locul șase în clasamentul producătorilor de vin din Europa
-
Actualitateacum 19 ore
Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”
-
Actualitateacum 24 de ore
Care ar putea fi soarta Ucrainei, dacă va pierde războiul? Ce spune un oficial rus
-
Ştirea zileiacum 3 ore
ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă
-
Actualitateacum 7 ore
Angajații români pot verifica dacă angajatorul le-a plătit contribuţiile sau ce vechime au în muncă: Legea, promlgată de președinte