Pentru o vizită de maxim 90 de zile, cetățenii români pot călători în Japonia fără viză

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Dacă vizita lor este de maxim 90 de zile, cetățenii români pot călători în Japonia fără viză, informează Ambasada Japoniei. Măsura este valabilă până la finalul anului 2018.

Japonia„Ambasada Japoniei în România dorește să aducă la cunoștință că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor și a relațiilor culturale și comerciale dintre Japonia și România, a decis să extindă până la 31 decembrie 2018 (inclusiv) implementarea următoarelor măsuri privind regimul vizelor pentru cetățenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2015”, se arată în comunicat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, cetățenii români posesori de pașapoarte valide, emise de autoritățile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a sta pe o perioadă ce nu depășește 90 de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Condițiile acestea nu se aplică și cetățenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activități (inclusiv în domeniul artistic și sportiv, contra unei remunerații).

Ambasada Japoniei subliniază că românii care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligați să respecte legile și reglementările din Japonia.

De asemenea, Ambasada Japoniei în România anunță că posesorii de pașapoarte temporare vor fi de asemenea incluși în acest program, începând cu data de 1 ianuarie 2016. (V.N.)

Sursa Agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419