Pentru moment, crescătorii de păsări din Alba Iulia scapă de amenzi. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei CL

Paul Voicu - Primar 2020

Administrația locală din Alba Iulia a amânat luarea unei decizii privind permiterea creșterii păsărilor în gospodăriile din oraș. După ce o petiție semnată de 270 de albaiulieni a fost depusă la primărie s-a luat hotărârea de a se mai organiza o dezbatere publică.

Albaiulienii care locuiesc la case s-au mobilizat și au deschis liste cu semnături după ce au aflat că vor fi aplicate amenzi pentru creșterea animalelor domestice pe teritoriul orașului. Ei i-au cerut primarului să-i lase să țină în gospodărie măcar rațe și găini.

ELIT

Un proiect de hotărâre care stabilește sancțiuni între 300 şi 500 de lei pentru creşterea animalelor şi păsărilor, cu excepţia animalelor de companie şi a păsărilor exotice, trebuia să fie supus spre aprobare consilierilor locali. Timp de o lună, cât a fost pus în dezbatere publică, niciun albaiulian nu a depus vreo notificare în scris, însă acum chiar înaintea ședinței a apărut această petiție.

De altfel, interdicția de a crește animale și păsări domestice exista în Alba Iulia încă din anul 2005, dar se referea doar la zona centrală a orașului și nu a fost niciodată respectată. Administrația locală și-a adus aminte de ea hotărându-se s-o extindă pe întregul teritoriul și să aplice sancțiunile, după ce pe străzi au apărut tot mai frecvent cai și porci nesupravegheați de proprietari, care încurcă traficul auto.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Codru 27 iulie 2018 at 21:10

Intram în cartea minunilor cu aceasta aprobare.
Sa ne uitam si la alte orase din alte județe si sa nu fim mai cu pene ca altii!
Pe uni oameni, saracii, asa i-a prins soartă, isi mai completează traiul cu ce pot.
Doamne ajuta!

FLORIN 29 iulie 2018 at 9:23

locuiesc in germania in oras si cresc gaini si rate , platesc o taxa anual si nu am probleme , cum dracu sa va treaca asa ceva prin capetele alea seci,

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...