Rămâi conectat

Curier Județean

Pentru moment, crescătorii de păsări din Alba Iulia scapă de amenzi. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei CL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia a amânat luarea unei decizii privind permiterea creșterii păsărilor în gospodăriile din oraș. După ce o petiție semnată de 270 de albaiulieni a fost depusă la primărie s-a luat hotărârea de a se mai organiza o dezbatere publică.

Albaiulienii care locuiesc la case s-au mobilizat și au deschis liste cu semnături după ce au aflat că vor fi aplicate amenzi pentru creșterea animalelor domestice pe teritoriul orașului. Ei i-au cerut primarului să-i lase să țină în gospodărie măcar rațe și găini.

Un proiect de hotărâre care stabilește sancțiuni între 300 şi 500 de lei pentru creşterea animalelor şi păsărilor, cu excepţia animalelor de companie şi a păsărilor exotice, trebuia să fie supus spre aprobare consilierilor locali. Timp de o lună, cât a fost pus în dezbatere publică, niciun albaiulian nu a depus vreo notificare în scris, însă acum chiar înaintea ședinței a apărut această petiție.

De altfel, interdicția de a crește animale și păsări domestice exista în Alba Iulia încă din anul 2005, dar se referea doar la zona centrală a orașului și nu a fost niciodată respectată. Administrația locală și-a adus aminte de ea hotărându-se s-o extindă pe întregul teritoriul și să aplice sancțiunile, după ce pe străzi au apărut tot mai frecvent cai și porci nesupravegheați de proprietari, care încurcă traficul auto.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea