Rămâi conectat

Curier Județean

Pentru locuitorii mai multor străzi din centrul municipiului Alba Iulia, trotuare şi asfalt proaspăt, de mărţişor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Odată cu prima zi de primăvară, pe strada Călăraşi din Alba Iulia au fost reluate lucrările de reparaţie capitală începute anul trecut în cadrul proiectului „Reparaţii capitale străzi, cu dotare tehnico-edilitară în Municipiul Alba Iulia”. Lucrarea care vizează 24 de străzi din centrul vechi al oraşului Alba Iulia are o valoarea totală de peste 34,5 milioane de lei (8 milioane de euro), din care 28 de milioane de lei fonduri europene, prin programul de dezvoltare regională. Potrivit calendarului de lucru, reparaţiile capitale la cele 24 de străzi vor fi finalizate în luna iunie a acestui an. Constructorul Elis a revenit asupra lucrărilor într-o zonă intens circulată, aici funcţionând mai multe instituţii de învăţământ. Firmele care execută lucrările de modernizare a peste 12 kilometri de şosea sunt Diferit SRL Cluj-Napoca şi Elis SRL Petreşti. Celebra societate producătoare de pavaje are de finalizat lucrările pe 16 străzi, iar firma clujeană pe restul de 8.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei, urmează ca în aceste zile să se intervină cu asfalt la rece pentru reparaţia drumurilor care s-au stricat din cauza zăpezii şi a materialelor antiderapante, în tot municipiul Alba Iulia. În cartierul Oarda, SC Hidroconstrucţia SA a anunţat că va începe să repare drumurile pline de gropi şi şanţurile care dau mari bătăi de cap locuitorilor şi şoferilor ce traversează zona. Pe tronsonul Alba Iulia – Miceşti este programată de asemenea reluarea lucrărilor începând de săptămâna viitoare. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea