Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie 2022: „Facem simulări între 6 şi 12%”. 1,8 milioane de pensionari ar putea avea pensii mai mari 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie 2022: „Facem simulări între 6 şi 12%”. 1,8 milioane de pensionari ar putea avea pensii mai mari

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a vorbit marţi seară la Antena 3 despre creşterea pensiilor. Pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie 2022.

„Am spus pe tot parcursul acestui an că în materie de pensii sistemul este zdruncinat rău și o spun dincolo de omul politic Raluca Turcan, o spun ca fiică de părinți pensionari care văd și ei inechitatea care există în momentul de față în sistemul de pensii și anume că oameni cu pregătire similară, cu vechime egală, cu contribuție egală, au pensie diferită în funcție de momentul în care au ieșit la pensie și lucrul acesta din secunda zero am început să îl pregătim pentru corectare”, a spus Raluca Turcan, marţi, la emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

„Am făcut o analiză, după care am pus pe masă niște soluții care țintesc spre reducerea inechităților care există în sistemul public de pensii, spre ancorarea pensiilor în contributivitate astfel încât să nu mai avem parte nici de procese câștigate de oameni în instanță după luni de zile de umblat pe drumuri și în același timp sistemul să fie just”, a adăugat ea.

Sistemul merge foarte greu și el practic e format din 5 milioane de dosare de pensii din care două treimi sunt în formate digitale greoaie și o treime în format de dosar cu șină și am spus aceste dosare trebuie să intre într-o bază de date. Pentru lucrul acesta era legislaţie din 2019″.

Raluca Turcan, despre procesul de recalculare a pensiilor: „Noi ne propunem ca până la finalul anului 2022 procesul de digitalizare să fie finalizat”
Ministerul Muncii a anunţat cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile în 2022.

„Până finalizăm acest proces rămâne în vigoare legea actuală și pensiile se indexează”, a declarat ministrul interimar al Muncii.

Turcan, despre creşterea pensiilor: „Facem simulări între 6 şi 12%”
„Pensiile pot fi indexate şi ne dorim să fie indexate de la începutul anului viitor cu minim 6%”, a mai spus Raluca Turcan.

1,8 milioane de pensionari ar putea avea pensii mai mari cu 10% din ianuarie. Documentul a fost depus la Senat și prevede modificarea legii pensiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea