Ziarul Unirea

Pensiile speciale au crescut din nou în iulie. Statul plătește bani peste contribuțiile magistraților

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Pensiile speciale au crescut din nou și în luna iulie. Acestea sunt plătite din impozitele și taxele românilor, statul adăugând încă 17.143 de lei, bani adăugați suplimentar pensiei medii lunare.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a publicat marţi ultimele statistici privind cuantumul mediu al pensiilor speciale aferent lunii iulie, din care reiese că pensiile foştilor judecători şi procurori încep să se apropie de 4.000 de euro.

ELIT

Potrivit CNPP, în luna iunie s-au mai pensionat 13 magistraţi, pensia medie lunară fiind de 18.315 lei, cu 90 de lei mai mult decât în luna iunie. Din această sumă medie a pensiilor încasate de foştii judecători şi procurori, statul plăteşte suplimentar pensiei pe care ar fi încasat-o în baza propriilor contribuţii, din impozitele şi taxele plătite de toţi românii, încă 17.143 lei.

 În ce-i priveşte pe parlamentari, numărul lor a rămas acelaşi în luna iulie ca şi în luna iunie (805 pensionari), dar pensia media a crescut cu 8 lei, până la 4.475 lei, din care statul plăteşte peste propriile lor contribuţii câte 2.793 lei.

Pensiile foştilor piloţi din Aviaţia Civilă au scăzut cu 10 lei în iulie faţă de iunie, iar numărul pensionarilor a scăzut cu o persoană, astfel încât cei 1.452 pensionari încasează lunar, în medie, câte 10.855 lei, din care 7.678 sunt plătiţi de stat, nu din propriile contribuţii.

sursa: adevărul.ro

Adela SPĂTAR

1 comentariu

Roco 22 august 2019 at 9:40

Dupa ce ca robe, uniforme sau smecherii politici ies la pensie mai devreme decat grosul poporului care sustine aceste eforturi, mai au si pensii grase ? Astia au stomacul mai larg ? Rusinos !

Comentariile sunt oprite