Rămâi conectat

Actualitate

Pensii militare 2022: Guvernul Ciucă vrea rezolvarea inechităților din sistem: „Sunt persoane care au pensii de 1.000 sau 1.500 lei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensii militare 2022: Guvernul Ciucă vrea rezolvarea inechităților din sistem: „Sunt persoane care au pensii de 1.000 sau 1.500 lei”

Guvernul Ciucă plănuiește rezolvarea inechităților din sistemul de pensii. Una dintre principalele inechități din sistemul de pensii îi vizează pe militari. În sistemul militar, de pildă, sunt foste cadre care „au și pensii de 1.600 de lei”, au dezvăluit sursele Bugetul.ro. Respectivii militari s-au pensionat anterior intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„Avem oameni care au ieșit la pensie cu același grad și de pe aceeași funcție, la câteva luni unul după celălalt, iar pensiile sunt total diferite. Nu este normal!”, spun sursele Bugetul.ro.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

Rezolvarea inechităților din sistem este, de altfel, unul dintre obiectivele premierului Nicolae Ciucă. Este și prin PNRR asumat acest fapt, ca o nouă Lege a pensiilor să rezolve problemele de inechitate, au transmis sursele Bugetul.ro.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „Am descoperit că sunt persoane care au pensii de 1.000 sau 1.500 lei”
La începutul lunii ianuarie, șeful Apărării, Vasile Dîncu, a subliniat că „nu numai că nu avem pensii foarte mari în sistem, dar ne confruntăm cu o serie de nedreptăți care trebuie corectate la nivelul pensiilor militare”.

Vasile Dîncu a enumerat următoarele nedreptăți privitoare la pensiile militare:

Citește și: Pensii 2022: Cum se vor încheia contractele de asigurări sociale după noile modificări legislative

„acestea nu au mai fost indexate din 2016;
la o analiză în detaliu asupra pensiilor din sistem am descoperit că sunt persoane care au pensii de 1.000 sau 1.500 lei, spre exemplu la persoane care au fost scoase obligatoriu din sistem odată cu măsurile de reformă ale armatei după intrarea în NATO;
nu este normal ca pe același grad, pe aceeași funcție, o persoană care a ieșit la pensie acum 10 ani să aibă o pensie de trei ori mai mică decât o persoană care iese la pensie acum”.

Banca Mondială va furniza consultanță pe Legea pensiilor

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România și-a asumat o reformă a pensiilor, precum și a salariilor. Ca atare, vom avea noi legi ale pensiilor și salariilor.

Citește și: Pensia pentru limită de vârstă 2022: Cine poate ieși la pensie în acest an. Condiții pentru pensionarea pentru limită de vârstă în anul 2022

Banca Mondială va oferi României consultanță pentru reformele pe pensii și salarii promise de Guvernul Nicolae Ciucă.

Prin noua Lege a pensiilor se urmărește eliminarea tuturor inechităților din sistemul public de pensii.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea