Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024: A început tipărirea noilor cupoane pentru pensiile majorate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024: A început tipărirea noilor cupoane pentru pensiile majorate, seful casei de pensii a facut anuntul.

Anunț esențial pentru milioanele de persoane în vârstă, începe tipărirea noilor cupoane pentru pensiile majorate.

Vestea extrem de importantă pentru cetățenii români este că noile tichete cu pensii vor fi tipărite începând de săptămâna viitoare, iar începând cu luna ianuarie, persoanele în vârstă vor beneficia de pensii majorate conform ratei inflației.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Șeful Casei de Pensii a făcut acest anunț crucial, subliniind că noua lege a pensiilor a fost publicată în Monitorul Oficial, iar Casa de Pensii este acum pregătită să contracteze sistemul informatic pentru a demara procesul amplu de recalculare.

În acest interval, au fost furnizate informații proaspete cu privire la pensiile românilor, arătând că pensia medie în sistemul public a scăzut sub pragul de 2.000 de lei. Potrivit prevederilor noii legi a pensiilor, toate pensiile vor crește cu 13,8% începând cu 1 ianuarie 2024 și vor fi recalibrate începând cu luna septembrie a aceluiași an.

Citește și: Recalculare pensii 2024: Majorare spectaculoasă chiar și de 71,06% la pensiile mici

De asemenea, legea stipulează că, până în anul 2035, vârsta de pensionare va fi aceeași pentru femei și bărbați, respectiv 65 de ani, iar stagiul minim de contribuție necesar pentru a beneficia de pensie pentru limita de vârstă va fi de 15 ani. În același timp, vârsta de pensionare pentru mineri va rămâne la 45 de ani, fără a fi modificată la 47 de ani, conform noii reglementări.

Această lege a pensiilor a obținut votul final în Parlament pe 20 noiembrie 2023 și a fost ulterior promulgată de către președintele Klaus Iohannis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea