Rămâi conectat

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Majorare spectaculoasă chiar și de 71,06% la pensiile mici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Majorare spectaculoasă chiar și de 71,06%, la pensiile mici. Exemplu de calcul

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii a vorbit despre creșterea pensiilor în anul 2024. Potrivit acestuia, pensiile mici vor avea majoare spectaculoasă, chiar și de 71.06%

„Am ținut neaparat să luam exemple de pensii mici pentru ca vreau sa arat diferenta între o pensie cu un stagiu mic de cotizare in cazul acesta. 15 ani. Si o pensie tot cam acelasi cuatum dar cu un stagiu mai mare de cotizare. Se vede foarte clar ca pentru cei 15 ani si 28 de zile faptul ca in momentul asta este la nivelul indemnizatiei sociale.

După majorarea de la 1 ianuarie 2024 ajunge la 1258 de lei dar rămâne tot în indemnizația socială pentru ca aici nu mai exista puncte de stabilitate pentru ca stagiul de cotizare este sub 25 de ani. Aceasta persoana va ramane la nivelul indemnizatiei sociale de 1281 de lei ”, a afirmat  Daniel Baciu, citat realitatea.net.

Citește și: PENSII 2024: Majorarea pensiilor în funcţie de anul naşterii sau cel al pensionării. Câţi bani primesc în plus pensionarii

pensii, majorare pensii, creștere pensii, talon pensie, pensionari

Majorare pensii: creștere spectaculoasa de 71,06%

Președintele Casei de Pensii a trecut apoi la calculul unei pensii pe care o va primi o persoană care a muncit 37 de ani. În acest an, creșterea este semnifiativă:

”O persoană a muncit 37 de ani, 7 luni si 20 de zile și are o pensie relativ mică în plată de 2257 de lei. Aici beneficiind de indexarea de la 1 ianuarie ajunge la 2569 de lei. Pentru faptul că avem 37 de ani de cotizare, la cele 38 de puncte pe contributivitate se adaugă aceste puncte de stabilitate astfel încat pensia ajunge la 3873. Aici avem o creștere spectaculoasă de 71,06% față de pensia în momentul de față în plată”, a spus Daniel Baciu.

Majorare pensii de la 1 ianuarie 2024

Conform ministrului Muncii, punctul de pensie va ajute de la 1 ianuarie 2024 la 2.032 lei. Iar asta este chiar o veste bună pentru beneficiari. După 1 septembrie însă, urmează o altă majorare.

Citește și: Pensii 2024: Noua Lege a pensiilor a fost promulgată de președintele Iohannis

„Pentru acordarea majorării de 13,8%, care respectă şi actualele condiţii ale legii pe formula elveţiană, cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, pentru perioada la care ne raportăm aceasta a fost negativă, ceea ce înseamnă că rămânem cu 13,8% majorarea punctului de pensie. Asta înseamnă că, dacă acum avem un punct de pensie de 1.785, vom avea un punct de pensie de 2.032 de la 1 ianuarie a explicat Bucura-Oprescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în calcul la stagiul minim de cotizare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în calcul la stagiul minim de cotizare Stagiul minim de cotizare contributiv prevăzut la art. 47 alin. (2) din lege, reprezintă perioada minimă de timp prevăzută de lege în care asigurații au realizat stagiu de cotizare contributiv pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă. Stagiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea