Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pensii 2023: Guvernul vrea să prelungească termenul pentru cumpărarea vechimii în muncă până la finalul anului viitor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2023: Guvernul vrea să prelungească termenul pentru cumpărarea vechimii în muncă până la finalul anului viitor

Guvernul vrea să prelungească perioada în care românii îşi pot cumpăra vechime în muncă. O ordonanţă elaborată de Ministerul Muncii şi aflată în dezbatere publică prelungeşte acest termen până la data de 31 decembrie 2024. În acest moment, termenul limită pentru cumpărarea vechimii este de 31 august 2023.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Stagiul minim de cotizare este 25 la sută din salariul minim de 3000 de lei, adică 750 de lei pe lună.

Cei care vor să aibă o pensie mai mare pot plăti oricât de mult vor sau pot. Însă nu pot cumpăra mai mult de 6 ani vechime.

Potrivit unei ordonanțe din 2020, termenul limită până la care românii își pot cumpăra vechime în muncă este 31 august 2023. Guvernul vrea să prelungească termenul până la 31 decembrie 2024.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: Avem în acest moment în pregătire o ordonanță și pentru acesta și pentru condițiile de lucru deosebite, și pentru cei care lucrează la casa de pensii.

Potrivit datelor de la Casa de pensii, din 2020 până acum, la nivel național, peste 25 de mii români şi-au cumpărat vechime în muncă și au cotizat cu aproape 280 de milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea