Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2022 | Problema pensiilor speciale. Ministrul Muncii: „S-a folosit din punct de vedere politic, să produci emoție și să culegi voturi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2022 | Problema pensiilor speciale. Ministrul Muncii: „S-a folosit din punct de vedere politic, să produci emoție și să culegi voturi”

Problema pensiilor speciale a fost folosită politic pentru a câștiga voturi. Acesta spune că așteaptă de la ceilalți miniștrii „soluții” pentru că în responsabilitatea sa sunt doar pensiile pe baza de contributivitate, a declarat luni, la Interviurile Digi24.ro, Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Citește și: Pensii 2022 | Cumpărarea de vechime în munca: Cât costă să cumperi un an de vechime pentru pensie

„Eu, în calitate de ministru al Muncii, vreau rezolvarea inechităților din sistemul contributiv și aștept ceilalți miniștri să găsească soluții pentru reforma din domeniile lor. Să găsească soluții, să vină cu reforma la care o parte din ei erau la guvernare și a fost asumată în PNRR. Este o reformă asumată de stat. Eu fac partea mea de reformă, adică partea de pensii contributive. Fiecare ministru trebuie să vină cu partea lui de reformă”, a declarat ministrul Muncii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Marius Budăi spune că „problema pensiilor speciale” a fost folosită doar din punct de vedere politic, „niciodată profesional”.

„S-a abordat problema pensiilor speciale doar din punct de vedere politic, niciodată profesional. Cum a dat bine la public s-a folosit sărăcia oamenilor. Îi spui unui cetățean că are unul pensia de 20 de ori mai mare ca tine, ca să îi abați atenția că tu nu îi majorezi pensia. Dar nu îi spui care e situația, să faci o paralelă, să spui că armata, de exemplu, e în strânsă legătură cu NATO. Nu s-a explicat pentru că s-a folosit din punct de vedere politic, să produci emoție și să culegi voturi. Mai era un coleg care acum e și coleg de alianță cu mine, care spunea că le desființează în 30 de zile”, a spus ministrul Muncii.

Citește și: Pensii 2022: Ce este certificatul de viață și când trebuie transmis la casa de pensii

În Planul Național de Redresare și Reziliență, România și-a asumat ca până la finalul acestui an să vină cu un nou cadru legislativ care să alinieze pensiile speciale la principiul contributivității. Astfel, nicio pensie nu ar trebui să fie mai mare decât venitul obținut în perioada în care persoana era angajată, ceea ce ar trebui să ducă la reducerea cheltuielilor cu aceste categorii de pensii.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea